Akademija Oxford

“Prvi nacionalni olimpijski festivala umetnosti i igre” održan je u nedelju u Teatru na Brdu, u organizaciji Udruženja “Balkanska alijansa”.

Održan “Prvi Nacionalni Olimpijski Festival Umetnosti i Igre“ na Čukarici

Pokrovitelj manifestacije od nacionalnog značaja je Gradska opština Čukarica. Festival je svečano otvorio predsednik opštine Čukarica Srđan Klarić.

“Čast da budemo partner i podrška u organizaciji ovakvog međunarodnog događaja omogućila nam je “Balkanska Alijansa” i njena predsednica gospođa Evgenija Veda, koja kroz obrazovne, poslovne i kulturne projekte kao što je olimpijada razvija zajedništvo i prijateljske odnose balkanskih zemalja i Ruske federacije. Drago nam je da će se danas, uz poštovanje svih propisanih mera, održati festival na kojem učestvuju plesne grupe iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, a posebno nam je drago što su sa nama i balerine iz Kulturnog centra Gračanica”, rekao je predsednik i tom prilikom uručio pehare gošćama, balerinama iz Kulturnog centra Gračanica.

„Takmičenje je susret mladih i talentovanih, koji svojom energijom, znanjem, trudom i kreativnošću promovišu sport, kulturu i tradiciju“, naglasio je prilikom otvaranja predsednik opštine.

Prisutne goste i visokostručni žiri na čelu sa direktorom baleta Narodnog pozorišta Konstantinom Kostjukovim pozdravila je u ime organizacije „Balkanska alijansa“ predsednica Evgenija Veda i tom prilikom se zahvalila opštini Čukarica i Kulturnom centru na podršci u organizaciji festivala.

Ona je istakla da je posebno značajno to što nakon učešća na prvom nacionalnom festivalu naše takmičarke imaju pravo na direktan plasman i predstavljanje naše zemlje na kontinentalnoj olimpijadi u Solunu, kao i u finalu na Svetskoj olimpijadi u Moskvi i za podršku se zahvalila Ruskom domu.

Prisutne je pozdravio direktor Ruskog doma Evgenij Baranov i predsednik žirija, direktor baleta i prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov.

Direktor Kulturnog centra "Čukarica" Miodrag Rakočević je izrazio zadovoljstvo da je festival održan u Teatru na Brdu i da je ovo divan događaj koji povezuje i pruža uživanje u lepoti igre i umetnosti.

U ime Kulturnog centra Gračanica, na poklonu  i divnom dočeku zahvalila se direktorka.

Tokom celodnevnog festivala plesnim nastupima su se predstavile baletske grupe iz Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske, i Rusije, a svi učesnici nagrađeni su diplomama i peharima.


prvi nacionalni olimpijski festival igre

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik