Akademija Oxford

Već tradicionalna, dvanaesta Čukarička ferijalna roštiljijada biće održana u subotu, 29. maja 2021. godine sa početkom u 11.00 časova, na piknik terenima na Adi Ciganliji.

12. Čukarička Ferijalna Roštiljijada na Adi Ciganliji

Organizator manifestacije je Ferijalni savez Čukarice, suorganizator JP „Ada Ciganlija“, a pokrovitelji Gradska opština Čukarica i Turistička organizacija Čukarice.

Manifestacija se održava uz poštovanje svih propisanih epidremioloških mera.

Prijavljene ekipe takmičiće se u pripremi roštilja, a njihovo umeće ocenjivaće stručni žiri Visoke hotelijerske škole.

Za pobednike u roštiljanju su obezbeđeni pehari, plakete, diplome, kao i druge vredne nagrade.

Uz pripremu specijaliteta od mesa, tokom celodnevnog programa tradicionalne turističko-gastronomske manifestacije i porodičnog druženja, predstaviće se kulturno umetnička društva koja će učestvovati na Festivalu folklora, a biće održan i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj....), za šta su zaduženi studenti Fakulteta za fizičku kulturu i sport.

Cela manifestacija ima i humanitarni karakter, pa će tako biti organizovana i „Akcija dobrovoljnog davanja krvi“ i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarica.


ada ciganlija čukarička ferijalna roštiljijada

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik