Akademija Oxford

Među programima manifestacije Dani evropske baštine ''Klub matične kulture Zemuna u gostima kod Nemanje'', realizovan 30. septembra 2020. godine u novoj kulturnoj ustanovi na Gardošu, izaziva posebnu pažnju svojom umetničkom ponudom.

U Gostima kod Nemanje Bogunovića

Reč je o predstavljanju programa ''Galerije umetnosti'' u Grobljanskoj 9, u kući porodice Bogunović, čiji je izdanak Nemanja, svetski cenjeni gitarista, obnovio i adaptirao u, kako je predstavio u krugu prijatelja, ''neklasični ugostiteljski objekat, zapravo umetnički kutak''.

Pored galerije žičanih instrumenata koje je sakupio iz Indije, Kine, Turske, Vijetnama, Irana, Grčke, Mađarske, Amerike, Ukrajine, Rusije, arapskih zemalja, izloženih u vitrinama, Nemanja Bogunović pokušava da na delu promoviše koncept žive umetnosti, ustupajući prostor četvrtkom za monodrame, petkom za muziku i subotom za klasiku.

Nemanja Bogunović je koncertom u njujorškom Karnegi holu početkom marta  izazvao ogromnu pažnju i, posle pauze, izazvane pandemijom virusa korone odlučio da obnovi i uredi porodičnu kuću u Grobljanskoj 9 na Gardošu.

Svojim gostima je jedan od svetski najpoznatijih gitarista, inače nekadašnji učenik Muzičke škole ''Kosta Mnojlović'' poslednjeg dana septembra izveo najnovije kompozicije sa tek štampanog albuma ''Susret'', dok je turistički vodič Snežana Lukić iznela mnoge zanimljive detalje o istorijski i turistički značajnom ambijentu Gardoša.


zemun opština zemun nemanja bogunović

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik