Akademija Oxford

Aktiv stručnih saradnika Gradske opštine Zemun u Osnovnoj školi ''Petar Kočić'' organizovao je promociju knjiga finske književnice Sabire Stalberg koja na inovativan i pionirski način piše ''knjige lake za čitanje''.

Knjigama Protiv Vršnjačkog Nasilja

Ova vrsta literature, zajedno sa ilustracijama namenjena je deci koja uče da čitaju, slabovidoj deci, mališanima koji imaju teškoće sa pamćenjem, učenjem i pažnjom, a vema su korisne i za disleksičnu decu.

Mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti autorka je predstavile knjige ''Filip na internetu'', ''Filip u tunelu'' ''Filip na brodu'', ''Miranda'', ''Hugova istorija'' i ''Srce kuvara''.

Književnica Stalberg se osvrnula na problem vršnjačkog nasilja u našim školama i istakla da je upravo primena ''knjiga lakih za čitanje'' u nastavi, metod kako se može preventivno delovati.

Promociji naslova, koji predstavljaju didaktička sredstva i podrška su savremenom školskom programu prisustvovao je zamenik načelnika Gradske opštine Zemun Aleksandar Grdinić''.

Knjige autorke dr Sabire Stalberg sa ilustracijama Marije Vitasalo, izdala je organizacija ''Pomoć porodici'' uz podršku ''Bokpila'', Finske organizacije za razmenu literature – FILI i Ambasade Republike Finske u Srbiji.


zemun opština zemun knjiga knjige vršnjačko nasilje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik