Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je svečanom koncertu povodom četiri decenije KUD ''Sedmica'' iz Ugrinovaca, koji je priređen 8. decembra 2019. godine, sa simboličkim početkom u sedam sati uveče, u velikoj sali Dečjeg kulturnog centra u Beogradu

Svečano Obeležene Četri Decenije KUD Sedmica iz Ugrinovaca

Uz srdačne čestitke KUD ''Sedmica'' na istrajnosti u negovanju folklora predsednik Dejan Matić je istakao da su kulturno-umetnička društva sigurna luka za razvoj mladih i nepresušni izvor kreativnosti svih koji su naklonjeni umetničkom izrazu.

''Naše trajno opredeljenje je da podstičemo ravnomerni razvoj Zemuna u svim segmentima, a kultura svakako zauzima značajno mesto. U skladu sa razvojnim budžetom Vlade Republike Srbije i Grada Beograda za narednu godinu predvideli smo veća izdvajanja za razvoj kulture u Zemunu'', rekao je predsednik Matić.

Bilo je to veče koje su u svojevrsnoj umetničkoj sinergiji ansambli različitih generacija učinili nezaboravnim. U skladu sa višedecenijskom tradicijom Sremskih narodnih svečanosti koje ovo kulturno-umetničko društvo priređuje u okviru seoske slave Silaska svetog duha na apostole mnogobrojna publika je uživala u spletu narodnih igara iz svih krajeva gde žive Srbi.


zemun opština zemun kud sedmica ugrinovci svečanost obeležavanje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik