Akademija Oxford

Gradska opština Zemun je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine – 5. juna, organizovala akciju čišćenja priobalja.

Radno Obeležen Svetski Dan Zaštite Životne Sredine u Zemunu

''Ovom akcijom želimo da pokažemo kako se čuva i održava autentična ambijentalna celina Zemunskog keja. Koliko volimo Zemun najbolje se vidi kada se pređe sa reči na dela. Zato smo očistili obalu, uklonili svo smeće i u razgovoru sa sugrađanima apelovali da svakodnevno doprinose lepšem i zdravijem životnom okruženju, kako bismo dobili lepše i uređenije ulice, parkove i šetalište kraj reke. Jedan od glavnih pravaca našeg delovanja je da u saradnji sa Gradom Beogradom i komunalnim preduzećima oplemenimo unutarblokovske i druge zapuštene površine kako bi nam Zemun bio čistiji i zeleniji'', kaže predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić.

U akciji čišćenja zelenih površina i šetališta kraj lepog plavog Dunava učestvovali su zaposleni u Gradskoj opštini Zemun, volonteri iz Kancelarije za mlade, ekipe Vodoprivrednog preduzeća ''Galovica'', kao i udruženja građana ''Evropski centar Dunav'' i ''Eksplor Srbija''.

Takođe, u saradnji sa JKP ''Zelenilo Beograd'' u parku na uglu Ulice Petra Zrinjskog i Magistratskog trga posađene su sadnice ukrasnih grmova, što će oplemeniti ovu već uređenu površinu, koja je između ostalog namenjena i za fotografisanje tek venčanih parova ispod venjaka od ruža.


zemun opština zemun obeležavanje svetski dan životna sredina svetski dan životne sredine

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik