Akademija Oxford

Gradska opština Zemun prateći potrebe starijih sugrađana i odgovarajući na njihove inicijative nastavlja sa novim i inovativnim programima za zemunske penzionere.

Novi Programi za Starije Sugrađane Zemun

U prethodnom periodu su organizovani besplatni jednodnevni izleti do Zrenjanina i lovačkog dvorca "Kaštel" u  Ečkoj. Naši sugrađani imali su priliku da obiđu staru Rusku crkvu, Gradsku kuću -raskošnu građevinu u stilu neobaroka, Protestantsku crkvu, zgrada Suda i Mali most, najstariji most u Zrenjaninu, katoličku katedralu i Uspensku pravoslavnu crkvu, zatim rezervata prirode ''Carska bara'' i etno-centra ''Lujza'', koji se nalazi u Belom Blatu.

Uz pratnju stručnih vodiča i medicinsku podršku preko tri hiljade zemunskih penzionera je za proteklih šest meseci posetilo Banat.

''Gradska opština Zemun, vodeći računa o svakom svom građaninu, kontinuirano radi na projektima koji podižu kvalitet života. U dogovoru sa starijim sugrađanima i udruženjima penzionera kreirali smo novi ciklus besplatnih programa koji kreću od decembra meseca i nastavljaju se u 2020. godini. Izuzetno su nam značajni susreti koje imamo sa našim penzionerima. NJihove reči su nam putokaz šta još treba da uradimo, ne samo na planu programa koji utiču na njihove aktivnosti, nego i na opšti razvoj Zemuna. NJivo iskustvo i rad koji su utkali u izgradnju zemlje, obavezuju nas da pokažemo brigu i poštovanje, da budemo uvek tu za njih'', istakao je predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i pozvao starije sugrađane da nastave da koriste besplatne programe koje Opština organizuje u okviru projekta ''Moja zemunska kartica''.

Novi ciklus besplatnih programa obuhvata kurs engleskog jezika, kurs samoodbrane i prve pomoći, program - literarno stvaralaštvo i program korektivnih vežbi sa rekreacijom. Sve radionice se realizuju u malim grupama, na različitim lokacijama, u Gradskoj opštini Zemun, Kancelariji za mlade, KSC ''Pinki'' i prostorijama mesnih zajednica i udruženja penzionera, sa ciljem da budu dostupni svim našim sugrađanima.

Telefoni za informacije su 011/3778-470,  011/3168-088 i 011/2197-985.


zemun opština zemun penzioneri stariji sugrađani

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik