Akademija Oxford

Gradska opština Zemun u okviru projekta ''Moja zemunska kartica'', tradicionalno organizuje besplatne programe obuke u savladavanju različitih veština za penzionere. U periodu od 7. do 9. oktobra realizovane su dve radionice dekupaža i jedna radionica prirodne kozmetike

Besplatne Radionice za Stare Sugrađane u Zemunu

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je radionici dekupaža koja je realizovana u Mesnoj zajednici Ugrinovci.

''Na ovaj način pokazujemo brigu i poštovanje za starije generacije, za sav njihov trud koji su uložili u izgradnju naše zemlje i društva. Kao odgovorna Uprava, domaćinskim raspolaganjem budžeta uspevamo da pripremimo mnogobrojne besplatne programe za starije sugrađane, kao i za mlađe generacije. Tako je u toku kurs obuke za rad na računarima, koje pohađaju stariji sugrađani, ali i mladi koji uče komlikovanije programe. Pored radionica dekupaža i prirodne kozmetike, koje su uglavnom pohađale naše starije sugrađanke, u narednom periodu očejuku nas programi korektivnih vežbi sa rekreacijom, obuka samoodbrane i pružanja prve pomoći. Sve ove programe osmislili smo zajedno sa građanima, jer oni najbolje znaju šta im je potrebno. Na zahtev naših starijih sugrađana po prvi put organizovaćemo književne i pesničke večeri, gde će naši stariji sugrađani imati priliku da prezentuju literarno stvaralaštvo'', rekao je predsednik Matić i pozvao penzionere da učestvuju u mnogobrojnim besplatnim programima i da predlažnu nove sadržaje.

U radnoj atmosferi, polaznice kursa su prošle pod stručnim vođstvom sve faze u izradi ukrasnih i upotrebnih predmeta u dekupaž tehnici. Na kraju radionice izradile su svoj prvi ukrasni predmet u ovoj zanimljivoj tehnici i stekle su veštinu koju mogu primeniti za ukrašavanje upotrebnih predmeta i nameštaja.
Radionica prirodne kozmetike upoznala je polaznice sa tehnikama kako da u kućnim uslovima pripreme proizvode prirodne kozmetike: kreme, sapune, soli za kupanje, sredstva protiv komaraca, kreme za sunčanje, kao i kako da pravilno upotrebljavaju etarska ulja i druge prirodne sastojke kozmetike.


zemun opština zemun radionice besplatne radionice stari sugrađani

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik