Akademija Oxford

Akciji dobrovoljnog davanja krvi koju su 18. decembra u foajeu opštinskog zdanja tradicionalno organizovali Gradska opština Zemun, Služba za transfuziologiju KBC ''Zemun'', odazvao se veliki broj dobrovoljnih davalaca

Akcija Dobrovoljnog Davanja Krvi u Opštini Zemun

Krv su dali opštinski funkcioneri, zaposleni, kao i građani koji su se odazvali apelu.

''Gradska opština Zemun je uključena u sve akcije koje organizuju Služba za transfuziologiju krvi ''KBC Zemun'' i Crveni krst Zemuna. Svake godine organizujemo pet akcija, a kada je potrebno spremni smo da organizujemo i vanrednu akciju za dobrovoljno davalaštvo krvi. Ova decembarska akcija ima posebnu važnost, budući da zbog praznika, povećanog rizika na putevima i vremenskih uslova, ima više potrebe za zalihama krvi'', rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić, koji se zahvalio svim dobrovoljnim davaocima i, posebno, onima koji su ove godine prvi put dali krv, i pozvao građane da nastave sa ovom praksom kako bi Zemun ostao jedna od najhumanijih sredina u Srbiji.

Svaka zdrava punoletna osoba starosti do 65 godina može biti dobrovoljni davalac, žene na četiri, a muškarci na tri meseca.

Specijalisti savetuju da je davanje krvi zdravstvena dobrobit po davaoca, ćelije krvi se regenerišu i pospešuje se proizvodnja crvenih krvnih zrnaca, najvažniji je ipak osećaj da nekome pomažete da ozdravi ili možda spašavate život.


zemun opština zemun dobrovoljno davanje krvi akcija davanja krvi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik