Akademija Oxford

U okviru tradicionalne saradnje koju Gradska opština Zemun neguje sa Službom za transfuziju krvi KBC ”Zemun” i Crvenim krstom Zemuna, u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade, 20. oktobra organizovana je akcija prikupljanja ove dragocene tečnosti.

Nova Akcija Dobrovoljnog Davanja Krvi u Zemunu

I ovoga puta akciji su se odazvali mnogobrojni dobrovoljni davaoci krvi, među kojima je bilo rukovodstvo Gradske opštine Zemun, narodni poslanici, odbornici Skupštine GO Zemun, opštinski rukovodioci, zaposleni u opštinskoj Upravi i građani Zemuna.

”Ova oktobarska akcija ima posebnu važnost, budući da smo u novom talasu pandemije virusa korone, pa ima više potrebe za zalihama krvi. Gradska opština Zemun je tradicionalno uključena u sve akcije koje organizuje Služba za transfuziologiju krvi KBC Zemun. Svake godine organizujemo pet akcija, a kada je potrebno spremni smo da organizujemo i vanrednu akciju za dobrovoljno davanje krvi. Jedan od punktova gde se prikupljaju jedinice krvi je i Gradska opština Zemun”, rekao je predsednik Kovačević, i tom prilikom se zahvalio svim građanima koji se odazivaju na apele dobrovoljnog davanja krvi, posebno redovnim davaocima, kao i mladima koji su ove godine po prvi put učestvovali u ovoj akciji.

Stručnjaci savetuju da je dobrovoljno davanje krvi zdravo i preporučljivo za organizam, jer se na taj način pročišćava i sopstvena krv. Muškarci krv mogu dati na svaka tri, a žene na svaka četiri meseca.

Služba za transfuziologiju krvi KBC Zemun pored matične zdravstvene ustanove snabdeva Institut za majku i dete, KBC ”Bežanijska kosa” i sve druge ustanove na teritoriji Beograda. Zainteresovani dobrovoljni davaoci krvi modu da posete Službu za transfuziologiju krvi KBC Zemun svakog radnog dana od 7 do 17 časova.

Zemunska akcija je uspešno završena sa 33 dobrovoljna davaoca krvi.


zemun opština zemun dobrovoljno davanje krvi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik