Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić i načelnik Odeljenja za opštu upravu i javne nabavke Milan Krstić obišli su 16. juna završne radove na uređenju zelene površine koja se nalazi u centralnom delu naselja Zemun Polje u ulici Franje Krča.

Novi Sjaj Zelene Površine u Zemun Polju

''Kao što smo i obećali našim sugrađanima, upravo se privode kraju radovi na uređenju zelene površine u ulici Franje Krča u Zemun Polju. Ova površina je bila devastirana. Zahvaljujući novoj zakonskoj regulativi i novom opštinskom Statutu koji je sada usaglašen sa gradskim Statutom dobili smo odrešene ruke da uredimo sve one zapuštene površine u Zemunu koje su do juče bile i ničije i svačije. Sa ponosom sada mogu da kažem da će Zemun Polje dobiti prelepu zelenu površinu, a pored toga, naši sugrađani su već u prilici da uživaju u prelepim uređenim zelenim površinama sa pratećim mobilijarom, klupama, stolovima sa nadstrešnicama u obliku pečurki, ljuljaškama, klackalicama i multifunkcionalnim spravama za igru u ulicama Filipa Višnjića, Karlovačkoj, Svetozara Papića, Jovana Stojisavljevića, 22. oktobra na Karađorđevom trgu i Karađorđevoj ulici. Opština će i nadalje vredno raditi na oplemenjivanju ambijentalnih celina u svim zemunskim naseljima'', kaže predsednik Matić, koji je naglasio da će u narednom periodu biti uređene još tri površine u Batajnici, kao i unutarblokovska površina Prvomajskoj ulici.
Za vredne radnike, koji daju sve od sebe da Zemun Polje bude lepše za još jednu zelenu površinu, predsednik Matić je doneo osvežavajuće napitke.

Gradska opština Zemun je za uređenje parkovskih površina koje prelaze pet hiljada kvadrata sa preko 60 sertifikovanih mobilijara postavljenih u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, klupama i solarnim svetiljkama uložila više od 50 miliona dinara. Takođe, uređene su tri unutarblokovske površine sa 20 parkovskih mobilijara, behaton pločama i popravkom atmosferske kanalizacije u iznosu od 48 miliona dinara, a kod Karađorđevog trga br. 9 je postavljena i prva klupa za punjenje elektronskih uređaja u Zemunu.


zemun zemunska beba zelena površina novi sjaj

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik