Akademija Oxford

U organizaciji Ekološke sekcije i Sekcije za klimatske promene, u čiji je rad uključen veliki broj učenika i nastavnika, u Sedmoj beogradskoj gimnaziji je različitim aktivnostima, od 19. do 23. aprila, obeležena Nedelja planete Zemlje.

U Sedmoj Beogradskoj Gimnaziji Obeležena Nedelja Planete Zemlje

Tokom nedelje u školi su prikazani edukativni filmovi o kojima se diskutovalo, a nakon toga je u petak, 23.4. održano takmičenje učenika u debati na temu „Čovečanstvo može/ne može da utiče na ublažavanje klimatskih promena”. Debatnom takmičenju i promociji izložbe prisustvovali su ataše za saradnju Ambasade Republike Francuske u Beogradu Bertran Mije, članica Veća GO Zvezdara Gordana Mišev, predsednica NVO „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine” Aleksandra Mladenović, Sonja Stamenović iz Odeljenja za društvene delatnosti GO Zvezdara, kao i učenici i nastavnici Sedme beogradske gimnazije.

Debata je bila priprema za Nacionalno debatno takmičenje, koje će biti održano u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, u organizaciji NVO „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine” 22. maja 2021. godine, u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana biodiverziteta.

Na svečanosti povodom dodele diploma najboljim učesnicima debatnog takmičenja posebno su istaknute Anastasija Hadnađ, učenica trećeg razreda Sedme beogradske gimnazije i Sofija Zoroja, učenica osmog razreda OŠ „Drinka Pavlović” iz Beograda, koje su osvojile zlatne medalje na Međunarodnom takmičenju u pisanju eseja iz oblasti održivog razvoja i koje će predstavljati našu zemlju na završnici ovog međunarodnog takmičenja koje će biti održano 6. jula 2021. godine.

Tokom nedelje u Školi je održana i dvojezična izložba Francuskog instituta u Srbiji „Karavan za klimu 3.0“ o klimatskim promenama i biodiverzitetu, a učenici su se snimanjem videa na temu značaja očuvanja biodiverziteta uključili i u akciju „Svi aktivni“, koju je pokrenuo Francuski institut u Srbiji,. Takođe, promovisan je i deo srpsko-engleskog rečnika ekoloških termina, koji su izradili učenici u okviru međunarodnog projekta srednjoškolaca, koji je pokrenula Srednja škola „Hisar“ iz Istanbula, a delovi interaktivne izložbe, koju su učenici pripremili za Dan šuma, je predstavljena tokom obelažavanja Dana planete Zemlje.


sedma beogradska gimnazija obeležavanje nedelja planete zemlje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik