Akademija Oxford

Program „Čitalačka značka“ zvanično je završen u junu mesecu dodelom zahvalnica, bedževa i knjiga najvrednijim čitaocima, učenicima osnovnih škola na Čukarici...

Saradnja KC „Čukarice“ sa Predstavnicima Srpskih Dopunskih Škola u Dijaspori

Program „Čitalačka značka“ zvanično je završen u junu mesecu dodelom zahvalnica, bedževa i knjiga najvrednijim čitaocima, učenicima osnovnih škola na Čukarici, ali i učenicima iz Srpskih dopunskih škola u Italiji, Sloveniji, Grčkoj, Francuskoj, Norveškoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švajcerskoj.

Pošto predstavnici Srpskih dopunskih škola nisu mogli da prisustvuju završnoj manifestaciji, mnogi od njih iskoristili su letnju pauzu da posete Kulturni centar „Čukarica“ i lično preuzmu nagrade za svoje učenike. Pored nastavnika iz Slovenije, Grčke, Nemačke, Francuske, danas nas je posetila i nastavnica iz Srpske dopunske škole iz Švajcerske, Snežana Šarović.

Ona je u razgovoru sa predstavnicima KC „Čukarica“, Milenom Mitrović i Marinom Petrović, istakla značaj projekta „Moje nasleđe – Čitalačka značka“ koji je umrežio brojne srpske škole u dijaspori širom Evrope, kojima je podrška matice neophodna i veoma značajna za rad i opstanak. Prenela je pozitevne utiske roditelja dece koja su učestvovala u programu, koji po njihovom mišljenju doprinosi očuvanju srpskog jezika, istorije i pisma.

Gospođa Šarović je izrazila želju za nastavkom saradnje putem brojnih programa koje pokreće Kulturni centar „Čukarica“ ( Čitalačka značka, „Ja bih stihom da ti kažem“, „Mostovi prijateljstva“ – razmena novogodišnjih i božićnih čestitki...), koje deca rado prihvataju i zajedno sa svojim drugarima iz Srbije tako grade neraskidive mostove prijateljstva.

U tom cilju Kulturni centar „Čukarica“ krajem avgusta organizuje Okrugli sto na temu „Sardnja i podrška Srpskim dopunskim školama u dijaspori“, na kome će učestvovati kordinatori i nastavnici Srpskih dopunskih škola, osnovnih škola sa Čukarice, književni kritičari, bibliotekari i prtedstavnici GO Čukarica.

 

kc čukarica saradnja srpske dopunske škole dijaspora

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik