Akademija Oxford

Izložba čitalačkih dnevnika učenika čukaričkih osnovnih škola, nastalih tokom školske 2020. i 2021. godine, biće upriličena u četvrtak, 17. juna...

Izložba Čitalačkih Dnevnika Nastalih Tokom 2020/21. godine

Izložba čitalačkih dnevnika učenika čukaričkih osnovnih škola, nastalih tokom školske 2020. i 2021. godine, biće upriličena u četvrtak, 17. juna u periodu od 12 do 14 časova, u galeriji Kulturnog centra „Čukarica“, dok će čitalačke dnevnike učenika Srpskih dopunskih škola iz Italije, Francuske, Slovenije, Grčke, Norveške, Finske, Danske, Velika Britanije i Švedske, moći da pogledaju na onlajn izložbi na fejsbuk stranici ove ustanove kulture.

Na adresu KC „Čukarica“, koji je 2018. godine pokrenuo program „Čitalačka značka“ u okviru projekta „Moje nasleđe“, ove godine pristigao je veliki broj čitalačkih dnevnika, koje je pregledao stručni žiri u sledećem sastavu: Violeta Đorđević, viši savetnik u Biblioteci grada Beograda i književni kritičar, Biljana Marković Jevtić, dečiji pisac i Milena Mitrović, urednik dečijeg programa u ovoj ustanovi kulture.

Žiri je sa zadovoljstvom pregledao sve radove i odlučio da sve učesnike nagradi za učešće i kreativnost, i tako ih motiviše da i dalje vredno čitaju raznovrsna književna dela, kako bi odnegovali čitalačku kondiciju, obogatili rečnik, upoznali mnoge pisce i stekli nova znanja. Što sve zajedno doprinosi očuvanju i negovanju jezika i pisma.

Učenici koji su učestovali u programu putem Zoom platforme, koji je održan 24. maja na Dan slovenske pismenosti i kulture, dobiće na poklon knjigu "Navijam za šaptača" dečijeg pisca Biljane Marković Jevtić, a ostali učesnici  zahvalnicu i bedževe„Knjigoljubac”.


izložba čitalačkih dnevnika

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik