Akademija Oxford

U velikoj sali Gradske opštine Zemun 9. jula upriličena je svečanost na kojoj su najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Zemuna uručene nagrade.

Uručene Nagrade Najboljim Učenicima u Zemunu

Za školsku 2020/21. godinu diplomu ”Vuk Karadžić” zaslužilo je 214 učenica i učenika u osnovnim i 17 u srednjim školama.

U osnovnim školama ove godine bilo je 144 dobitnika nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a 108 u srednjim.

Najbolje osnovce i srednjoškolce, dobitnike Vukove diplome i nagrađene na međunarodnim i republičkim takmičenjima pozdravio je zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, poželevši im da i nadalje budu najbolji među najboljima.

”Drago mi je što smo ustalili ovu praksu i što nagrađujemo učenike koji u vanškolskim aktivnostima ostvaruju dobre rezultate. To je put ka boljem obrazovanju i formiranju mladih u bolje ličnosti. Nastavite da budete vredni, usvajajte znanje i delite ga, jedino tako se ono umnožava i traje. Vi ste naš ponos, nastavićemo da pratimo vaše uspehe i da vas nagrađujemo”, rekao je Dronjak.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, dodela nagrada učenicima je organizovana u nekoliko grupa. Uspeh u daljem školovanju su im poželeli i nagrade uručili predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, sekretar Skupštine Marko Janković i član Veća dr sc. Stanislav Glumac, a sve srednjoškolce koji su zaslužili diplomu ”Vuk Karadžić” Turističko-kulturni centar Gradske opštine Zemun je darivao ulaznicama za predstave u okviru tradicionalne manifestacije ”Leto na Gardošu”.

Zemun ima dugu tradiciju školstva. Podaci o prvim redovnim školama datiraju još iz 1745. godine. Danas Zemun ima 17 osnovnih škola, tri specijalne, muzičku školu i sedam srednjih škola.

 

uručene nagrade najbolji učenici

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik