Akademija Oxford

Uz podršku Gradske opštine Zemun i kompanije ”Rosa”, Udruženje ”Roditelj” 1. avgusta na Letnjoj pozornici Zemunskog keja, po 16. put organizovalo je centralnu manifestaciju Svetske nedelje dojenja 2021...

Obeležena Svetska Nedelja Dojenja u Zemunu

Uz podršku Gradske opštine Zemun i kompanije ”Rosa”, Udruženje ”Roditelj” 1. avgusta na Letnjoj pozornici Zemunskog keja, po 16. put organizovalo je centralnu manifestaciju Svetske nedelje dojenja 2021 pod nazivom ”Zaštitimo dojenje – odgovornost svih nas”. Ovogodišnja tema podseća na značaj informisanosti ljudi o važnosti dojenja, utemeljenju podrške dojenju kao jednoj od vitalnih grana javnog zdravlja.

U ime Gradske opštine Zemun pomoćnik predsednika Andrijana Kukolj pozdravila je prisutne i tom prilikom istakla da pre svega kao majka podržava ovu manifestaciju, jer dojenje nije samo hranjenje, već predstavlja jedan izuzetan odnos bezuslovne ljubavi.

”Gradska opština Zemun već 16 godina podržava ovakve vrste manifestacija, kao i sve vrste događaja koje organizuju druge nevladine organizacije koje promovišu značaj roditeljstva i pre svega, porodice kao temelja našeg društva. U današnje vreme, kada su vrednosti poljuljane, veoma je važno majkama dati podršku, da znaju da nisu same, da postoje organizovani timovi kojima mogu da se obrate i dobiju savet i podršku kako ne bi podlegle negativnim trendovima. Prepoznajemo i podržavamo rad mnogobrojnih udruženja i njihovi smo partneri u promovisanju svih onih vrednosti koje čine društvo uspešnim, bilo da se radi o umetnosti, zdravim stilovima života, zaštiti životne sredine i naročito onoga što utiče na razvoj dece i omladine”, rekla je Kukolj.

Svetska nedelja dojenja (SND) je kampanja Svetske alijanse za dojenje (WABA) koja se obeležava širom sveta, od 1. do 7. avgusta sa ciljem da razvija društvenu svest o značaju i prednostima dojenja, obezbedi podršku dojenju i unapredi zaštitu zdravlja majke i deteta.

Na manifestaciji je prisustvovao veliki broj majki sa bebama, roditelja, dece, trudnica, stručnih saradnika i mama-savetnica. Majke koje doje i trudnice imale su priliku da razgovaraju i razmene iskustva i da dobiju savet i podršku od zdravstvenih stručnjaka iz Doma zdravlja Zemun. Posebno interesovanje je vladalo za punkt posvećen vršnjačkom savetovalištu za dojenje u okviru kojeg su mame i trudnice mogle da dobiju savet i podršku od stručnih savetnika i vršnjačkih savetnica Udruženja ”Roditelj”.

Događaju je prisustvovao i član Veća Gradske opštine Zemun Đorđe Dukić.

 

svetska nedelja dojenja

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik