Akademija Oxford

Osobena patina Zemuna, bisera prestonog Beograda, prikazana je na izložbama reprodukcija starih razglednica sa temom Dunava i suvenira sa temom ”Dunav kao inspiracija”...

Izložbe Razglednica i Suvenira Dunav kao Inspiracija u Zemunu

Osobena patina Zemuna, bisera prestonog Beograda, prikazana je na izložbama reprodukcija starih razglednica sa temom Dunava i suvenira sa temom ”Dunav kao inspiracija”, koju je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun organizovalo Turističko društvo ”Zemun” u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade.

Poduhvat organizatora dve izložbe koje otvara u isto vreme i na istom mestu opravdao je predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić koji je rekao da: ”Kada nam neko pomene Dunav, skloni smo da ga povežemo sa našim Zemunom i obrnuto, ne možemo da zamislimo Zemun bez Dunava koji je bio, a i ostaće večita inspiracija”.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović čestitao je Turističkom društvu ”Zemun” i Gradskoj opštini Zemun na ”dobro urađenom poslu”, jer je gotovo polovina manifestacija u Beogradu u okviru Dana evropske Baštine ”zemunskih ruku delo” i pružio uveravanja prisutnima da će Skupština Grada Beograda svojom odlukom propisati i uz stručnu pomoć definisati suvenire koji će biti brendirani.

O značaju kvalitetne suvenirske ponude za razvoj turizma govorila je mr.sc Jasmina Planica, a šta je sve to vredno u Zemunu i zašto ga treba voleti govorile su istoričar umetnosti Haira Jakovljević, likovni umetnik Zorica Nikić i Mirjana Nikolić iz Turističkog društva Zemuna.

Uz čarobne zvuke violine renomiranog umetnika Aleksandra Štukelje, posetioci su imali priliku da uživaju u starim razglednicama Zemuna, unikatnim suvenirima, turističkim prospektima i brošurama, maketama čamaca, da degustiraju zemunske vanilice, ali i da se upoznaju sa eksponatima autora koji su 1986. godine pobedili na konkursu za suvenir Zemuna.

 

izložbe razglednica izložbe suvenira dunav kao inspiracija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik