Akademija Oxford

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u organizaciji Omladinskog sportskog saveza Zemuna, u sklopu projekta ”Školski sport” 30. septembra...

Održano Opštinsko Takmičenje u Atletici

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u organizaciji Omladinskog sportskog saveza Zemuna, u sklopu projekta ”Školski sport” 30. septembra na terenu Gradskog stadiona u Zemunu održana su opštinska atletska takmičenja zemunskih osnovaca i srednjoškolaca. Za plasman u viši, gradski rang takmičenja, nadmetalo se oko 500 učenika iz 19 zemunskih osnovnih i srednjih škola.

Od ove školske godine takmičenje u sprintu na 40 metara za osnovce od 1. do 4. razreda ”Brzinom do zvezda”, koje organizuje Atletski savez Srbije sa kompanijom ”Telenor” uvršteno je u program Školskog sporta.

Lukrecija Ćum i Andrej Dimitrijević, oboje učenici OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” braniće boje Zemuna u Osmom ciklusu ove popularne atletske discipline i time se pridružiti armiji koja broji više od 20 hiljada mlađih osnovaca koji su učestvovali u ovom popularnom atletskom sprintu za osnovce od prvog do četvrtog razreda.

”Mlađi osnovci su se nadmetali u disciplinama za devojčice i dečake,  trčanju na 60 metara, bacanju vorteksa i skoku u dalj u zoni – po troje prvoplasiranih kvalifikovali su se za gradsko takmičenje, a stariji i učenici srednjih škola u trkama na 60, 100, 300 i 600 metara, štafeti 4 puta 60 metara, bacanju kugle, skoku u dalj i skoku u vis. Tu smo da podržimo razvoj omladinskog sporta koji je jedan od načina negovanja zdravih stilova života i preduslov da napravimo krupan korak u bolju budućnost”, rekao je Dragan Matijević, član Veća Gradske opštine Zemun, koji je sa tribine bodrio velike i male atletičare.

Medalje pobednicima i pehare pobedničkim ekipama u timskim disciplinama uručila je Zorana Rokavec, članica zemunskog Atletskog kluba ”Mladost”, koju je lični rekord u skoku u vis od 1,83 metara kvalifikovao u finaliste poslednjeg Svetskog i Evropskog prvenstva u atletici, a u koju sportski stručnjaci polažu nade kao u jednu od najperspektivnijih atletičarki Srbije.

 

atletika opštinsko prvenstvo

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik