Akademija Oxford

I ove jeseni 26. septembra pred spomenikom poginulim borcima u oružanim sukobima na tlu bivše Jugoslavije vođenim od 1990. do 1999. godine održan...

Pomen Palim Borcima u Ratovima 1990 do 1999 Godine

I ove jeseni 26. septembra pred spomenikom poginulim borcima u oružanim sukobima na tlu bivše Jugoslavije vođenim od 1990. do 1999. godine održan je tridesetogodišnji pomen i položeni su venci u znak najdubljeg poštovanja i večnog sećanja.

U ime Gradske opštine Zemun pomenu su prisustvovali članovi Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović i Stanislav Glumac, koji su položili venac na spomenik i odali poštu herojima slobode.

Cveće i vence položila je rodbina poginulih, njihovi preživeli saborci, predstavnci boračkih i udruženja ratnih invalida i veterana, Vojske Srbije i Policije, političkih stranaka, društvenih i privrednih organizacija. Ove godine je venac u ime SK ”Partizan” položio proslavljeni reprezentativac, golman Ivica Kralj.

”Doprinos naših 45 saboraca, čija su imena zlatnim slovima uklesana u spomen ploču, svedoči da se Zemun nikada nije oglušio o zov za odbranu slobode”, istakao je u svom obraćanju prisutnima Živan Nešić, predsednik Opštinskog odbora Udruženja boraca rata 1990-1999. godine.

Udruženje je 2008. godine u parku u Kosovskoj ulici podiglo crni mermerni monument sa porukom ”Oni su pali nepobeđeni”.

 

pomen palim borcima pali borci od 1990 do 1999 godine

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik