Akademija Oxford

Izuzetno organizovani i posvećeni vaspitanju i obrazovanju najmlađih korisnika, uprava, stručni timovi i kolektiv zemunske Predškolske ustanove ”Dr Sima Milošević”...

Zemunska Predškolska Ustanova Baza za Godine Uzleta

Izuzetno organizovani i posvećeni vaspitanju i obrazovanju najmlađih korisnika, uprava, stručni timovi i kolektiv zemunske Predškolske ustanove ”Dr Sima Milošević” pokazali su izvanredne rezultate u radu, koji su i nagrađeni značajnim posetama i šansama za dalji razvoj i napredovanje.

Na predlog ministra prosvete u martu 2020. godine Zemunsku predškolsku ustanovu obišla je delegacija koju je predvodila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabricio, koji su tom prilikom visoko ocenili i pohvalili rad ove vaspitno-obrazovne institucije.

PU ”Dr Sima Milošević” je po sprovedenom konkursu za upis u 2021/2022. godinu u 32 objekta pri Ustanovi i šest koja rade pri zemunskim osnovnim školama upisala 4919 mališana u 74 jaslene, 153 celodnevne vrtićke grupe i 20 pripremnoškolskih grupa na četiri sata dnevno, pri čemu je za još 303 deteta obezbeđen boravak u privatnim vrtićima, uz subvenciju većeg dela troškova od strane Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Međutim, ono na šta su uprava i zaposleni posebno ponosni je svojevrsna nagrada za višegodišnje neumorno zalaganje za kadrovskim stručnim usavršavanjem i obrazovanjem, a što je rezultiralo izborom PU ”Dr Sima Milošević” za probnu realizaciju Novih osnova programa ”Godine uzleta” u  predškolskom objektu ”Zemunski biser”. Naime, i UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i autori Novih osnova programa sa katedre za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu jednoglasno su upravo Zemunsku predškolsku ustanovu preporučili i izabrali za stručnu i obrazovnu bazu za edukaciju svih zaposlenih vaspitača i praktični rad po novom programu. Direktorka PU ”Dr Sima Milošević” Jasmina Stanojković- Bouali  posebno je ponosna na činjenicu da je pet zaposlenih iz ove ustanove izabrano za trenere u obuci za implementaciju Novih osnova programa u predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Ovakav izbor autora Programa i nadležnih za reformu vaspitno-obrazovnog procesa u predškolskim ustanovama Srbije priznanje je za predan i svestran, posvećen rad vaspitača u Zemunu u godini jubileja. Naime, PU ”Dr Sima Milošević” počela je sa radom daleke 1931, pre devet decenija, i prvim životnim koracima naučila i za školovanje pripremila generacije i generacije zemunskih mališana.

 

baza za godine uzleta zemunska predškolska ustanova

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik