Akademija Oxford

U okviru programa ovogodišnje manifestacije ”Dani evropske baštine 2021. u Zemunu” 27. septembra, na Krstovdan, članovi i prijatelji Kluba matične kulture Zemuna...

Obeležena Godišnjica Kluba Matične Kulture Zemuna

U okviru programa ovogodišnje manifestacije ”Dani evropske baštine 2021. u Zemunu” 27. septembra, na Krstovdan,  članovi i prijatelji Kluba matične kulture Zemuna prigodnim programom obeležili su i proslavili 29. godišnjicu postojanja i rada Kluba.

Treću deceniju ovaj dragoceni Klub zaključuje sa mnogo štampanih izdanja, sačuvanih od zaborava, jubileja građanima koji su ostavili trag u životu varoši na Dunavu, ali i značajnih događaja, jasnim i sve vidljivijim u negovanju i čuvanju zemunske baštine. Zahvljujući neverovatnoj agilnosti svojih članova, Klub je značajno podmladio sastav i privukao mlade misiji koju vredno ostvaruje već 29 godina.

Godišnjica je bila povod za okupljanje i podsećanje na minuli rad i aktivnosti, ali i planove za budućnost, saradnju sa svim plodotvornim i aktivnim udruženjima i organizacijama, o čemu je govorio predsednik KMKZ mr Dragoljub Milošević.

U više zapaženih programa u sklopu ovogodišnjih ”Dana evropske baštine” Klub matične kulture Zemuna je predstavio bogato kulturno-istorijsko nasleđe i stvaralaštvo svojih članova: knjigu o 127 najistaknutijih Zemunaca čija su imena upisana u stepenište Kalvarice autora Nenada Hegediša i Branka Najholda ”LJudi sa basamaka”, monografiju Gornjovarošanina Nikole Bate Ilića ”Od hana do hotela”, dok je za 21. oktobar zakazano otvaranje izložbe slika Dragana Rumenčića Rume ”Zemun – nasleđe za sve”.

Prvi predsednik KMKZ od osnivanja 1992. do 1996. godine bio je Vladimir Darijević, nasledio ga je Đorđe Aćimović, potom Predrag Ognjenović, Snežana Bošković, Miladin Sadžaković i Svetozar Toza LJubinković. Svi su radu Kluba dali svoj pečat i ostavili traga u kulturnom životu Zemuna.

 

obeležena godišnjica klub matične kulture

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik