Akademija Oxford

Gradska opština Čukarica je jedna od 12 beogradskih opština koje se od početka naredne školske godine priključuju projektu „Besplatne škole sporta“.

Besplatne Škole Sporta u Čukaričkim Školama

Projekat su pokrenuli Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu, Beogrdska asocijacija sport za sve, a realizuju ga studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Ovaj projekat je namenjen školskoj deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda sa ciljem da mališane od najranijeg uzrasta uključi u sportske aktivnosti neophodne za pravilan motorički razvoj. Deca će imati priliku da se dva puta nedeljno bave besplatno jednim od izabranih sportova - košarka, fudbal, odbojka, rukomet, atletika, ples i borilački sportovi, a nastava će se održavati, za početak, u osam čukaričkih škola.

U ime Gradske opštine Čukarica sastanku su priustvovali članovi Veća Slaviša Šotra i Dejan Janić.

Slaviša Šotra je pozdravio direktore škola i zahvalio se na spremnosti da, zajedno sa opštinom, podrže ovaj važan projekat.

„Projekt će pomoći da naši mališani osete blagodeti sporta i uključe se u besplatne sportske aktivnosti koje će im biti dostupne u školama. Znamo da je i deci i roditeljima i svima nama važan pravilan razvoj dece, i zato prepoznajemo značaj ove ideje i u zdravstvenom, ali i u finansijskom smislu za roditelje. Smatramo da je ovo prava prilika da uz besplatne sportove u svojim školama deca uživaju u sportskom odrastanju. Čukarica sa svojih 17 škola ima dosta đaka i prilika je da to budu neki novi sportski talenti, ali je dovoljno i to da rastu uz sport“, rekao je Šotra.

Prof. Aleksandar Janković sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje rekao je da je pilot projekat održan pre nešto više od godinu dana u školama Rakovice, ali je zbog epidemije prekinut.

„Ideja je naišla na veliko interesovanje i prihvatanje, te su se stekli uslovi da se nastavi i proširi, s obzirom na ta da u Beogradu ima više od 62.500 školaraca ovog uzrasta”, istakao je Janković.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno, a svaka od navedenih sportskih disciplina održavaće se u jednoj od prijavljenih škola.

OŠ „LJuba Nenadović“- fudbal

OŠ „Đorđe Krstić“- ples

OŠ „Dositej Obradović“- košarka

OŠ „Branko Radičević“ - atletika

OŠ „Filip Kljajić Fića“- rukomet

OŠ „Stefan Dečanski“- gimnastika

OŠ „Miroslav Antić“- odbojka

OŠ „Aca Milosavljević“- borilački sportovi

Deca će dobiti adekvatnu opremu, a škole će biti opremljene neophodnim sportskim rekvizitima.


besplatne škole sporta

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik