Akademija Oxford

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u junu 2019. godine pokrenulo je proceduru dodele grantova za finansiranje projekata jedinica lokalne samouprave...

Projekat „Tata, Mama, Igrajte se sa Nama“ na Čukarici

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u junu 2019. godine pokrenulo je proceduru dodele grantova za finansiranje projekata jedinica lokalne samouprave, u sklopu projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Opština Čukarica je jedna od 34 rangiranih opština/gradova, koja je dobila grant.

Kroz zajedničko promišljanje, tim Predškolske ustanove Čukarica kreirao je projekat „Tata, mama, igrajte se sa nama“, koji je realizovan kroz dva kvalitetna kratka programa. Programi su namenjeni deci uzrasta od rođenja do 5,5 godina koja nisu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja i kreiraju i realizuju ih vaspitači u saradnji sa stručnim saradnicima, psihologom i pedagogom.

Ciljevi projekta su: holistička podrška dečjem razvoju, podrška roditeljima za unapređenje roditeljskih kompetencija sa posebnim akcentom na jačanje roditeljske uloge oca, kao i širenje mreže podrške u lokalnoj zajednici u čemu se ističe velika podrška Gradske opštine Čukarica.

Programi su besplatni i realizuju se u prostorijama dečjih vrtića na opštini Čukarica jedanput do dva puta nedeljno.

U vrtiću “Gorica” održan je sastanak projektnog tima, kojem su prisustvovali članica Opštinskog veća Stana Lukić, direktorka Predškolske ustanove Čukarica Biljana Gajić, koordinator projektnog tima Aleksandra Petrović, član projektnog tima Mirjana Jerkić i psiholog i instruktor za masažu beba Nevena Strižak.

Članica Veća GO Čukarica Stana Lukić je izrazila zadovoljstvo što je upravo Čukarica jedna od tri beogradske opštine koja je dobila grant za realizaciju projekta namenjenom inkluzivnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

“Trudićemo se da i dalje budemo podrška PU Čukarica u svim projektnim aktivnostima, od organizovanja zajedničkih sastanaka i dogovora, do motivisanja roditelja da učestvuju u projektu”, poručila je Stana Lukić.

Direktorka PU Čukarica Biljana Gajić izrazila je veliko zadovoljstvo što je naša opština deo ovako velikog i važnog projekta za Srbiju.

“Predškolska ustanova Čukarica je i u predhodnom periodu ostvarivala izuzetnu saradnju sa Gradskom opštinom Čukarica, a projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ zajednički realizujemo uz podršku MPNTR i Svetske banke sa ciljem uključivanja većeg broja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, i zajedničkim zalaganjem da obezbedimo našoj deci bezbedan i kvalitetan rast i razvoj”, istakla je Biljana Gajić.


projekat tata mama igrajte se sa nama

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik