Akademija Oxford

Srećne što nakon godinu dana ponovo nastupaju pred publikom, mlađe i starije polaznice Studije džez baleta Kulturnog centra „Čukarica“

Javni Čas Studija Klasičnog Baleta na Čukarici

Srećne što nakon godinu dana ponovo nastupaju pred publikom, mlađe i starije polaznice Studije džez baleta Kulturnog centra „Čukarica“ juče su zanimljivim koreografijama predstavili roditeljima i prijateljima svoj rad u proteklom periodu.

Obučene u baletske kostime, one su zajedno sa svojim pedagogom, balerinom Vesnom Šubarić, dale sve od sebe da oduševe prisutne u sali.

Studio klasičnog baleta KC „Čukarica“ baziran je na osnovnim texnikama klasičnog baleta i prilagođen je uzrasnim grupama dece.  Prednosti igranja baleta u ovom uzrastu se, pre svega, ogledaju u ispravljanju deformiteta, ojačavanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osećaja ravnoteže i motorike tela. Kod devojčica u ranom uzrasnom periodu pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osećaj za ritam, predstavljajući osnovu svix plesnix stilova. Vežbanjem se detetu kroz igru i zabavu usađuje osećaj odgovornosti i discipline koji je koristan za dalje školovanje.

Program klasičnog baleta obuxvata i javne časove za roditelje i  dva koncerta koji se organizuju u sali Centra uz prisustvo publike

Organizuje se u popodnevnim časovima, dva puta nedeljno u terminima od po 45 minuta.


javni čas klasični balet

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik