Akademija Oxford

Predškolska ustanova Čukarica nastavila je u okviru projekta «Tata, mama, igrajte se sa nama» uspešno da realizuje projektne aktivnosti. U vrtiću „Gorica“ u Sremčici opremljena su dva prostora...

Opremanje Prostora u Vrtiću Gorica u Sremčici na Čukarici

Predškolska ustanova Čukarica nastavila je u okviru projekta «Tata, mama, igrajte se sa nama» uspešno da realizuje projektne aktivnosti. U vrtiću „Gorica“ u Sremčici opremljena su dva prostora za realizaciju kvalitetnih kratkih programa. Sredstva za opremanje prostora dobijena su iz sredstava granta projekta «Inkluzivno preškolsko vaspitanje i obrazovanje» koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

«Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi se zarad ostvarivanja dobrobiti i celovitog razvoja svakog deteta od rođenja do 6,5 godina. Važan uslov za uspeh projekta je stalno unapređivanje kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, unapređivanjem materijalnih uslova i omogućavanja stručnog usavršavanja vaspitača kao i njihov profesionalni razvoj», istakla je direktorka PU Čukarica Biljana Gajić.

«Koristimo sve raspoložive prostorne resurse koje imamo u vrtiću, tako da smo opremili prostor za realizaciju bebi programa, namenjen porodicama koje imaju bebe uzrasta od 0-12 meseci. Takođe, opremljen je i prostor za realizaciju kratkog programa „Igroteka“. Ovaj program namenjen je deci koja nisu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja uzrasta 1-5,5 godina», rekla je koordinatorka tima PU Čukarica Aleksandra Petrović.

Članica Opštinskog veća Stana Lukić istakla je da s obzirom na činjenicu da Gradska opština Čukarica nema nadležnost za opremanje predškolskih ustanova, svaka donacija koja bi poboljšala uslove boravka dece u vrtićima je veoma značajna.


opština čukarica čukarica sremčica opremanje prostora vrtić gorica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik