Akademija Oxford

Proleće je u Predškolskoj ustanovi Čukarica pokrenulo nove programe koji se realizuju u vrtićima u okviru projekta „Tata, mama, igrajte se sa nama“.

Projekat „Tata, Mama, Igrajte se sa Nama“ u Parku na Banovom Brdu

Kratki programi se realizuju kroz projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Predstavnici PU Čukarica iskoristili su resurs parka na Banovom brdu u blizini vrtića „Radosno detinjstvo“ u kome realizuju aktivnosti sa decom i roditeljima i tom prilikom podelili deci edukativne pakete.

Program je obišla članica Opštinskog veća Stana Lukić koja je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je Gradska opština Čukarica uključena u projekat Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

“Trudićemo se da budemo podrška Predškolskoj ustanovi Čukarica u svim projektnim aktivnostima kako bismo povećali obuhvat dece koja nisu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Zajedno sa PU pripremamo okrugli sto na kojem će učestvovati sve relevantne institucije iz lokalne zajednice, a pored njih predstavnici Ministarstva, Grada Beograda, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, nevladinih i romskih organizacija i drugi”, istakla je Stana Lukić.

Na nekoliko različitih lokacija na Čukarici, deca koja nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, imaju priliku da, zajedno sa svojim roditeljima, u dvosatnim ili trosatnim druženjima, dva puta nedeljno, u sigurnom i podsticajnom okruženju istražuju, uče, igraju se i druže.

Pored programa koji se realizuje u parku, kratki programi se realizuju i u vrtiću Gorica u „Sremčici“. U različite oblike i programe uključeno je 40 dece koja nisu bila u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ovaj projekat, uz finansijsku podršku Svetske banke, realizuje se u PU Čukarici od novembra meseca 2019.


projekat tata mama igrajte se sa nama park banovo brdo

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik