Akademija Oxford

U organizaciji Gradske opštine Zemun u okviru projekta ''Školski sport'', 15. oktobra na Gradskom stadionu u Zemunu održano je Opštinsko takmičenje u atletici. Na atletskoj smotri učenice i učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u skoku u dalj, skoku u vis, bacanju vorteksa, trčanju na 60 metara, štafetnom trčanju, bacanju kugle i drugim disciplinama.

Podrška Zemunskim Sportskim Klubovima

''Rebalansom budžeta izdvojićemo značajna sredstva za finansiranje i sufinansiranje godišnjih programa sportskih klubova koji su se odazvali na konkurs Omladinskog sportskog saveza Zemuna. Važno nam je da i kroz projekat školskog sporta, ali i finansiranjem zemunskih klubova, koji imaju dugu tradiciju, podržimo bavljenje sportom, jer na taj način stvaramo buduće šampione'', rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević.

Takmičenje je održano po preporučenim preventivnim epidemiološkim merama i bez prisustva publike.

Sport u Zemunu ima dugu istoriju. Fizičko vaspitanje, u današnjem smislu reči, počinje da se neguje i razvija u zemunskim školama krajem 19. veka. Prvo gimnastičko društvo je osnovano 1897. godine. Srpski Soko je osnovan 1905. godine, a za njim kasnije formiraju se Hrvatsko i Nemačko gimnastičko društvo. Prva lopta u Zemunu pojavila se 1904, a 1912. godine Zemunci su imali prvu fudbalsku loptu. Upoznali su se sa pravilima ''najvažnije sporedne stvari'', da bi 1913. godine počelo prvo fudbalsko takmičenje. Pored fudbala početkom 20. veka u Zemunu se razvija i rukomet, ženski i muški, kao i odbojka. Naravno, blizina reke uslovila je da se u Zemunu razviju svi sportovi na vodi.


zemun opština zemun sport podrška klubovi sportski klubovi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik