Akademija Oxford

U naredna dva meseca, do 15. septembra, Beograđanke i Beograđani imaće priliku da glasaju za dizajn beogradskog metroa.

Glasamo za Dizajn Beogradskog Metroa!

Pred vama se nalaze četiri predloga dizajna simbolično nazvana SVETLOST, SNAGA, SLOBODA i SIGURNOST. Za dva meseca znaćemo šta su naše građanke i građani izabrali.

Ove godine Beograd će ostvariti san koji traje 50 godina. Beograd će dobiti metro. Skoro da nije bilo gradonačelnika u ovih pedeset godina koji nije obećavao metro. Bilo je vremena kada je Beograd imao para da gradi metro, a bilo je i onih teških vremena. Ali očigledno nije bilo ni političke volje, a ni znanja da se gradi metro.

Zato će ova, 2021. godina, ostati zabeležena u istoriji Beograda jer ove godine počinjemo da gradimo metro. Za nas, Beograđanke i Beograđane metro je najvažniji projekat u zemlji.

Zato danas, kada smo pred početkom izgradnje metroa Beograd duguje posebnu zahvalnost Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je obezbedio 4.6 milijardi evra koliko koštaju prve dve linije a koje se plaćaju iz budžeta Republike. Budžet Beograda je 1.219.000.0000 evra i najveći je u istoriji, ali Beograd sam nikada ne bi mogao da finansira izgradnju metroa.

Radovi na izgradnji metroa počinju u novembru ove godine. Od danas će građani biti uključeni aktivno u ovaj proces tako što će glasati za jedan od četiri predloga dizajna vagona. Metro pripada svim Beograđankama i Beograđanima i zato treba da budemo uključeni svi u proces njegove nastanka. Jer metro se danas gradi za naredne vekove.

Beograd, Beograđanke i Beograđani zaslužuju metro, zaslužuju da žive bolje i zaslužuju da imaju standard građana Pariza ili Londona. Metro je veliki korak u tom pravcu ali ne samo on. Svaka nova fasada, svaka nova uređena ulica, svaka nova zgrada, svaki novi trg ili autobus, nova kanalizacija ili vodovod približavaju nas modernom i evropskom Beogradu.

 

dizajn beogradskog metroa

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik