Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić sa saradnicima obišli su 13. januara završne radove na izgradnji objekta Doma zdravlja ”Zemun” – Zdravstvena stanica Ugrinovci, u Ulici učitelja Cveje 1.

Uskoro Prvi Pacijenti u Zdravstvenoj Ustanovi u Ugrinovcima u Zemunu

Zdravstvena stanica imaće blizu 1600 kvadrata, a za izgradnju Grad Beograd je izdvojio oko 230 miliona dinara.
 

”Radovi se privode kraju. Ostalo je još samo da se urede zelene površine u dvorištu samog objekta. Ovaj projekat ima veliki značaj za stanovnike Ugrinovaca i okolnih naselja, naročito Busija i Grmovca, jer će u novom prostoru sa većim brojem zdravstvenih usluga moći brže i efikasnije da se leče. Pored ovog objekta, očekuje nas i rekonstrukcija Zdravstvene stanice Batajnica. Zahvaljujući saradnji sa Gradom Beogradom u toku je i otkup zemljišta u naselju Altina kako bi se na jednom mestu izgradila nova škola, vrtić i ambulanta. U saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokrenuli smo inicijativu za rekonstrukciju centralne zgrade Doma zdravlja Zemun u Ulici Rada Končara”, rekao je Kovačević i dodao da će Opština i u narednom periodu pokretati inicijative za rekonstrukciju objekata primarne zdravstvene zaštite, i tom prilikom se zahvalio zdravstvenim radnicima na požrtvovanosti u borbi na suzbijanju epidemije KOVID 19.

Gradonačelnik Beograda profesor dr. Zoran Radojičić je istakao da je ravnomerni razvoj Beograda jedan od glavnih strateških pravaca.

”U prethodnom periodu smo završili značajne objekte koji se odnose na primarnu zdravstvenu zaštitu obodnih gradskih opština. Veoma je važno da na 15 minuta od svoje kuće građani mogu da obave pregled. Posle završetka radova građani Ugrinovaca i okolnih mesta imaće modernu zdravstvenu stanicu sa službama za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronažnom službom, ginekologijom, stomatologijom i laboratorijskom dijagnostikom, kao i apotekom. Planiramo da angažujemo duplo više zdravstvenih radnika nego što ih je bilo u prethodnom periodu. Verujem da će sugrađani biti zadovoljni i da će posle 40 godina videti značajno unapređenje u tom segmentu, jer su dobili novi zdravstveni objekat”, rekao je Radojičić.

Obilasku završnih  radova na izgradnji Zdravstvene stanice u naselju Ugrinovci prisustvovali su pomoćnici predsednika Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj i Slaviša Topalović, član Veća Đorđe Dukić, glavna i odgovorna urednica Zemunskih novina Sonja Jočinac, direktorka doma Zdravlja Zemun dr Aleksandra Cvetković sa saradnicama i predstavnici Sekretarijata za investicije.


ugrinovci zdravstvena ustanova prvi pacijenti

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik