Akademija Oxford

Ekipe JKP „Zelenilo Beograd“ izvode radove na sanaciji dečijeg igrališta na uglu ulica Zrmanjska i Kirovljeva, na Banovom brdu.

Uređenje Parka na Banovom Brdu i Staza u Naselju Cerak Vinogradi

Reč je potpunoj rekonstrukciji postojećih zelenih i betonskih površina, tako da će još jedan park na Čukarici, do kraja godine, dobiti potpuno nov i moderan izgled. Radove je obišao član Veća opštine Čukarica Čedomir Sovtić.

Obnovljeno igralište imaće podlogu od livene gume, neophodnu za bezbednost najmlađih, a sadržaće i nove rekvizite: njihalice, klackalicu, vrtešku i ljuljašku sa dva sedišta. Osim igrališta biće obnovljen i prostor za miran odmor, za starije stanovnike ovog kraja, sa stolom za šah i klupama. Na prostoru oko igrališta planirano je postavljanje betonskih klupa sa naslonom, betonskih đubrijera, kao i metalnih zaštitnih stubića i metalnog stola za šah, uz prateće klupe bez naslona.
U toku je i izgradnja nekoliko potpornih zidova, od kojih su dva predviđena i za sedenje, sa klupama od čamovih lajsni, a biće sanirana i pešačka komunikacija .

U cilju sprečavanja spiranja zemljišta i onemogućavanja nedozvoljenog parkiranja, uz trotoar i ulicu će biti postavljeni dupli ivičnjaci. Nakon izvođenja građevinskih radova planirana je obnova travnjaka setvom travnog semena, a ukupna površina obnovljenog parka biće 1.017,25m.

Nedavno su završeni i radovi na uređenju staza i stepeništa u naselju Cerak vinogradi. Ekipe JKP “Zelenilo“ završile su sanaciju staza u Ulici kedrova od broja 2-5, gde su pored obnove postavljene i nove betonske klupe i žardinjere, a u toku su i radovi na sanciji staza u Ulici kestenova i to od broja 1 do 11, kao i od broja 2 do broja 6.


cerak vinogradi uređenje parka banovo brdo naselje cerak cerak

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik