Akademija Oxford

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, ekipe JKP "Zelenilo-Beograd" završile su radove na sanaciji zelene površine i igrališta za decu u Šavničkoj ulici u naselju Cerak.

Završeni Radovi na Sanaciji Dečjeg Igrališta na Ceraku

Donedavno se na ovoj površini, koja se prostire na 2037,30 m², nalazilo staro igralište sa rekvizitima koji su bili postavljeni na travnatoj površini.

Rekonstruisani park obišao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić koji je izrazio zahvalnost stanarima na čiju je inicijativu obnovljeno igralište.

„Na mestu uklonjenih rekvizita izgrađeno je novo dečje igralište na podlozi od livene gume, te naši najmlađi sugrađani sada imaju na raspolaganju nov, bezbedan i modernim rekvizitima opremljen prostor. Izgrađene su nove pešačke staze oko dečjeg igrališta, koje ga povezuju sa okolnim sadržajem, a postavljene su i betonske klupe sa naslonom i betonske đubrijere“, istakao je Kolarić dodajući da vrednost radova na sanaciji parka u Šavničkoj ulici iznosi 4.819.486,97 dinara.

Mališanima će svakodnevnu igru upotpuniti dve ljuljaške, jedna klackalica, dve njihalice, jedna vrteška sa sedištima i penjalica "Iglo".

„Ovakvi parkovi su veoma važni jer omogućavaju građanima da kvalitetnije provode vreme u svom kraju. Zato se nadam da će građani čuvati ovaj park, a mi ćemo se truditi i dalje da uređujemo dečja igrališta, sportske terene, teretane na otvorenom, parkove za kućne ljubimce i ostale prostore koji podižu kvalitet života u svakom naselju”, poručio je Srđan Kolarić.

Predsednik Kolarić je podsetio da Gradska opština Čukarica u saradnji sa JKP “Zelenilo-Beograd” organizuje tradicionalnu akciju “Proleće na Čukarici” za izbor najlepše uređene zelene površine na teritoriji opštine Čukarica.

“Pozvao bih Čukaričane da iskoriste priliku da se prijave za učešće u nekoj od sedam kategorija. Na ovaj način se trudimo da motivišemo građane na uređenje svojih dvorišta i balkona, sređivanje zelenih površina u okviru svojih zgrada i malih skverova koji postaju prave male zelene oaze”, istakao je Kolarić.

Obilasku novoizgrađenog dečjeg igrališta prisustvovao je član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.


cerak završeni radovi sanacija dečije igralište

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik