Akademija Oxford

Opština Čukarica i JKP "Zelenilo-Beograd" nastavljaju sa uređenjem parkovskih površina na Čukarici, kako bi se najmlađi stanovnici opštine bezbedno igrali i uživali.

Počelo Uređenje Parka u Šavničkoj Ulici Opština Čukarica

 Novi park uskoro će zablistati na prostoru u Šavničkoj ulici, u naselju Cerak.

Ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“, na predlog opštine i građana naselja, započele su radove na kompletnoj sanaciji postojeće zelene površine i igrališta za decu. Površina koja je obuhvaćena projektom iznosi 2037,30 m².

Radove na uređenju parka obišao je član Veća Čedomir Sovtić koji je rekao da će, nakon uklanjanja starih rekvizita i uređenja površine, ekipe „Zelenila“ postaviti podlogu od livene gume, kao i gumene ivičnjake, kako bi se najmlađi bezbedno igrali.

“Kako je planirano projektom uređenja parka, oko dečijeg igrališta će biti izgrađene nove pešačke staze, koje će ga povezivati sa ostalim sadržajima“, dodao član je  Veća Čedomir Sovtić.

Posebno interesantno za najmlađe biće to što će park imati sedam dečjih rekvizita: dve ljuljaške sa dva sedišta, jednu klackalicu, dve njihalice, vrtešku sa sedištima i penjalicu "Iglo". Svi rekviziti, pored toga što će biti radost za najmlađe, urađeni su u skladu sa potrebnim standardima, tako da će mališanima omogućiti bezbednu igru i okruženje.

Za one malo starije, oko igrališta biće postavljeno pet betonskih klupa sa naslonom kao i dve betonske đubrijere za očuvanje čistoće parka. Kako je planirano, pored dečijeg igrališta biće uređen i manji plato, sa metalnim stolovima za šah i  klupama.

Po završetku građevinskih radova, na samom igralištu, ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ urediće i obnoviti zelene površine, zasaditi  dekorativne listopadne i četinarske vrste žbunja i stabala, te će prostor u Šavničkoj uskoro biti još jedno mesto za radost, igru i druženje najmlađih Čuakričana.


uređenje parka ulica šavnička

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik