Akademija Oxford

Podzemna garaža kod Javnog preduzeća “Pinki”, koja je trebalo da se gradi ove godine na inicijativu Gradske opštine Zemun...

U Planu Podzemna Garaža kod JP PInki u Zemunu

Podzemna garaža kod Javnog preduzeća “Pinki”, koja je trebalo da se gradi ove godine na inicijativu Gradske opštine Zemun, umesto jedne podzemne etaže za 160 automobila imaće dva nivoa i 350 mesta za parkiranje.

”Planom detaljne regulacije bile su predviđene dve etaže, međutim, s obzirom na blizinu vode i problematiku samog terena  bila su neophodna ispitivanja. Utvrđeno je da se ovde mogu graditi dva podzemna nivoa sa oko 350 mesta. Sada čekamo građevinsku dozvolu, i dok se sprovedu procedure, izabere izvođač radova, najverovatnije je da radovi krenu na proleće 2022”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, uz napomenu da se na ovaj način rešava veliki problem parkiranja u starom jezgru Zemuna, koje odavno kuburi sa slobodnim mestima za ostavljanje vozila.

Buduća podzemna garaža će, kako su ranije najavili iz JKP “Parking servis”, biti pozicionirana paralelno sa halom “Pinki” i od prizemlja biće udaljena oko devet metara. Na jednom delu krova budućeg ukopanog parkinga biće zeleni krov, dok će na drugoj strani biti pešački plato ispred ulaza u dvoranu.


podzemna garaža jp pinki

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik