Akademija Oxford

Nezaboravno putovanje istočnim delom Francuske i zapadne Nemačke, postaje sve traženija destinacija koja mami uzdahe.

Putovanje iz bajke dolinom Alzasa i obroncima planine Švarcvald

Putovanje Alzasom i Švarcvaldom nosi, pored umetničkih slika i nezaboravno iskustvo velelepnih predela i malih gradića, gostoljubivih domaćina i neverovatnih specijaliteta. U Alzasu, regiji istočne Francuske, izdvojite nekoliko dana za obilazak i istraživanje, započnite putovanje u Strazburu i Kolmaru, a zatim putevima vina produžite do Riquewihr-a i Eguisheim-a. U povratku, putovanje obroncima Švarcvalda zaokružite posetom Freiburg-u i Baden Baden-u.


Putovanje u Strazbur – srce Alzasa


Strazbur je glavni grad Alzasa koji svojim arhitekturom i bogatom istorijom predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Francuske. Nalazi se na obali reke Rajne, na granici sa Nemačkom i zbog svog istorijskog nasleđa smešten je na listi svetske baštine Unesca. Putovanje u Strazbur obavezno započite posetom katedrale Notr Dam, gotičkoj građevini koja je vidljiva iz svakog dela grada. Ovaj, istorijski, centar grada, poznat je i kao Мала Француска (fr. Petite France), predelu koji krasi mnogo kuća izgrađenih u renesansnom stilu, ukrašenih cvećem tokom letnjih meseci, a prelepim ukrasima tokom novogodišnjih praznika.


Kolmar – gradić u Alzasu koji ostavlja bez daha


Putovanje u Strazbur i Kolmar je pravi izbor tokom čitave godine, a poseban doživljaj predstavlja putovanje u vreme novogodišnjih praznika. Idealni početak putovanja u Kolmar predstavlja poseta starom delu grada Kolmara koji, kao i Strazbur, ima zanimljive oblasti kao što je deo starog grada poznatog pod nazivom Mala Venecija (fr. Petite Venise).


Istražujući Alzas obiđite i najlepša sela – Eguisheim i Riquewihr


Najlepša sela Alzasa kriju najlepše tajne. Tako, na primer, Eguisheim krije tajne skrivene u krivudavim, kaldrmom popločanim ulicama koje su okružene srednjevekovnim zgradama od drveta obojenim u jarkim bojama. U ovom delu Alzasa videćete i najveći broj roda, možete predahnuti u nekom od barova i restorana i probati neke od specijaliteta francuske kuhinje (npr. čuvenu Alzasku pitu).


Putovanje Alzasom nastavite zalaskom u samo srce alzaških vinograda, gde ćete doći do Riquewihr-a, jedno od najlepših sela u Francuskoj. Ovo veličanstveno mesto vekovima je uspvalo da spoji kvalitet svoje arhitekture sa kvalitetom svetski poznatih vina, odakle je i dobio nadimak „Dragulj vinograda Alzasa“.


Dolinom Švarcvalda do Frajburga i Baden Badena


Svoje putovanje zaokružite posetom Frajburgu, malom gradu koji je smešten na zapadnim padinama Švarcvalda, gde se reka Drajsam uliva u dolinu Rajne. Živopisni trgovi puni kafića, barova i restorana, prodavnica i butika čine Frajburg savršenim mestom za uživanje. 


Za kraj putovanja, posetite Baden Baden – zadivljujući banjski grad koji ima divnu arhitekturu i idealan je za duge šetnje i uživanje u prirodi i uređenim obalama reke Oos. Sa 14 termalnih i lekovitih izvora, Baden Baden je idealno mesto gde se odmaraju i duša i telo.


putovanje alzas švarcvald bajka nemačka

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik