Akademija Oxford

Romantična putovanja imaju pozitivnog efekta na stabilnost veze i doprinose ostvarivanju većeg zadovoljstva u vezama.

Putovanje za romantične duše Dvorci Bavarske Minhen Amsterdam

Sve to pozitivno utiče na komunikaciju i ljubav, ali i kvalitet zajedničkog života. Ako planirate da svog partnera ili partnerku iznenadite romantičnim putovanjem, putovanje u Nemačku ili Holandiju može biti predmet razmatranja. Naime, obilazak čuvenih dvoraca Bavarske, Minhena, a zatim i Amsterdama, kao i njihovih atrakcija i znamenitosti, pozitivno se odražava na očuvanje romantike između partnera.
 

Dvorci Bavarske za parove

Nemačka je prošarana dvorcima i palatama, zbog čega je putovanje u Bavarsku jedan od najlepših načina da osetite draž prošlosti nemačke kraljevske vlasti. Među nekoliko stotina zapanjujućih zamkova u državi, nekoliko zamkova ipak privlači pažnju svojom istorijom i lepotom. Romantično putovanje i obilazak dvoraca Bavarske započnite posetom najlepšim dvorcima zbog kojih će putovanje u Nemačku biti jedinstveno i romantično iskustvo:
 
- Nojšvajštajn je oličenje svih Diznijevih bajki. Sa svojim visokim tornjevima i skrivenim mračnim tamnicama, uzdiže se visoko na stenovitoj litici dok se iznad njega uzdižu Bavarski Alpi.  
- Hoenšvangau, dvorac koji se nalazi nedaleko od Nojšvanštajna, i, iako jako lep, smatra se bledom senkom svog suseda. Ipak, dvorac Hohenšvangau svakako vredi posetiti sam po sebi jer je neosporno lep prizor zamka iz Marienbrikea, smešten duboko u bujnim zelenim dolinama.
- Herenchiemsee je dvorac koji je kralj Ludvig II izgradio po ugledu na Versajsku palatu. Ono što fascinira u vezi sa ovim zamkom jeste njegova lokacija, on ponosno stoji na ostrvu u ogledalu vode jezera Chiemsee. Ali to je samo deo njegovog sjaja – ništa vas ne može pripremiti za besprekornu raskoš enterijera dvorca, koji se sastoji od blistavog zlatnog dekora, zadivljujuće kolekcije porcelana i neprocenjivih umetničkih dela. 
- Linderhof zamak je još jedna fantastična kreacija ekscentričnog kralja Ludviga II. Ovaj zamak po svojoj arhitekturi i kitnjastom stilu podseća na francuske zamkove izgrađene u baroknom stilu. Raskošni nameštaj i brojni ukrasi su sastavni deo enterijera zamka, dok prelepe fontane i simetrični travnjaci krase njegovu okolinu.
Sa preko 300 zamkova rasprostranjenih širom zemlje, poseta nekim od najlepših dvoraca Bavarske oduzima dah. Nakon romantičnog putovanja i neponovljivih bajkovitih predela, uputite se u Minhen i istražite najlepša mesta ovog grada.
 

Neočekivana romantika Minhena

Minhen je treći po veličini grad u Nemačkoj i glavni grad Bavarske regije. Kao i svaki drugi deo Evrope, i Minhen ima svoj deo arhitektonskog sjaja, očuvanih kulturnih znamenitosti i turističke kulture. Ipak, šarm srednjevekovnog grada je očigledan, posebno zbog svega onoga što Minhen nudi. Međutim, iako je užurban i dinamičan grad, mesta za romantiku ne manjka. 
 
Štaviše, Minhen nudi sve što jedan par može poželeti: od plesnih događaja i koktel zabava, do mirnih i romantičnih šetnji obalom jezera:
 
- Engleska bašta je idealno mesto za romantičan odmor za parove tokom cele godine. Ovaj poznati park prikazuje valovite pejzaže engleskih sela i nudi mogućnost veslanja, piknika, odmaranja u pivskoj bašti pored vode, šetnje. 
- Stari grad je obavezni deo romantičnog putovanja u Minhen. Stari grad je ispunjen crkvama, živahnim pijacama i poznatom pivnicom Hofbrauhaus. Rustične vibracije ovog mesta mogu biti prilično romantične. Možete videti crkvu Svetog Petra, Frauenkirche i Staru gradsku većnicu. Takođe, ne zaboravite da odete na pijacu hrane Viktualienmarkt, kao i na Marienplatz i Odeonsplatz. 
- Šetnja obalom petog po veličini jezera u Nemačkoj je idealna romantična destinacija. Jezero Starnberg se je idealno mesto za kupanje na suncu i uživanje u pogledu. Zbog lepote netaknute prirode, ovo je idealno mesto za prosidbu i planiranje zajedničkog života. 
Ipak, ako sve to nije dovoljno i želite da odete korak dalje, uputite se ka severozapadu, sve do Amsterdama gde Vas čeka neočekivana romantika u gradu prepunom izazova.
 

Divlja i romantična strana Amsterdama

Iako su prve asocijacije na Amsterdam možda drugačije, Amsterdam je jedan od romantičnijih gradova Evrope. Veliki parkovi i kanali, podjednako su romantični i uzbudljivi kao i šetnja duž reke Amstel ili poseta okrugu Jordan. Amsterdam je, uprkos svojoj divljoj reputaciji, idealno mesto za odmor i parove koji su željni da istražuju i uživaju u čarima njegovog živopisnog gradskog pejzaža, međunarodno poznatoj umetnosti, restoranima svetske klase i prijatnim barovima. Romantične šetnje i upoznavanje grada ne smeju propustiti obilazak:
 
- Torensluis Brug – najpoznatijeg mosta u Amsterdamu koji se nalazi na listi Unesco-ve svetske baštine. To je popularna lokacija koja privlači turiste tokom cele godine.
- Trg Dam – je prekrasan trg koji obiluje štandovima sa hranom i restoranima - ali je takođe dom nekih od najupečatljivijih znamenitosti i arhitektonskog blaga grada. Na ovom trgu se nalazi Kraljevska palata koja se naziva i Palata Koninklijk.
- Keukenhof – je najveća cvetna bašta smeštena nedaleko od Amsterdama. Ova bašta sadrži više od sedam miliona različitog cveća. I ne, nisu samo lale popularne, ima tu i drugog cveća. Ipak, kada su lale u cvatu, tada je i vreme za posetu ovoj bašti najidealnije. 
- Plutajuća pijaca cveća – je ono što čini Amsterdam posebno romantičnim.  Još od 1862. godine, cvećari prodaju svoje prelepe cvetove na čamcima. Iznenadite svoju lepšu polovinu buketom holandskih lala ili nekog drugog cveća. 

amsterdam putovanje amsterdam dvorci bavarske minhen

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik