Akademija Oxford

PRP kolena vrsta regenerativne metode kojom se sopstvenom krvnom plazmom i BEZ OPERATIVNOG ZAHVATA vrši obnavljanje oštećenog tkiva i veoma se uspešno primenjuje kada su upitanju akutne i hronične povrede i promene na kolenu.

PRP Kolena Metoda Procedura

PRP procedura primenjuje se tao terapija za lečenje velikog broja bolesti vezivnog tkiva, ligamenata i tetiva, ali se i takođe deklariše i kao preventivna metoda daljeg propadanja tkiva.

Ova nova tehnologija je potpuno prirodan način lečenja i jako je bitno istaći da nema rizika od nastanka autoimunih reakcija organizma. Sama procedura traje 30ak minuta i bezbolna je, jer se vrši u lokalnoj anesteziji.

Pacijentu se prvobitno vadi krv koja podleže obradi kako bi se izdvojili faktori rasta i trombociti. Nakon obrade tj.centrifugiranja krvi, krvna plazma bogata trombocitima je spremna za injekcijsko aplikovanje na povređeno mesto.

Ukoliko imate problema se nekim od sledećih indikacija, smatrate se pogodnim pacijentom za PRP proceduru:

    - Sportska povreda
    - Degenerativni osteoartritis kolena - Osteoartroza
    - Artroza kolena
    - Upalni proces tkiva u zglobu kolena – Hondromalacija patele

    - Povreda meniskusa
    - Istegnuće ligamenata

PRP terapija daje jako brzo vidljive efekte tako što eliminiše bol i ukočenost, povećava pokretljivost zgloboga, ubrzava oporavak u slučaju sportskih povreda, sanira oštećenje hrskavice...

Obnavljanje Hrskavice Kolena PRP Tretman

 


prp tretman poliklinika gracia medika prp metoda prp procedura

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik