Akademija Oxford

Dokazano je da na rođenju čovek ima jednu zdravu frekvenciju koju nosi sa sobom.

Kako iskoristi frekvencije tela na najbolji način?

Svi spoljašnji i unutrašnji uticaji kojima smo tokom života izloženi dovode do promene te frekvencije što, ukoliko dugo traje, dovodi do nastanka bolesti. Uz pomoć holističke medicine i terapija mi pomažemo organizmu da pronađe frekvenciju koja je najbliža onoj koju smo imali kada smo se rodili. 


Holistička medicina i akupunktura su povezane na način da oba pristupa tretiraju čoveka kao celinu, a ne samo simptome ili bolesti koje se javljaju. Holistička medicina se bavi isceljenjem tela, uma i duha, dok akupunktura koristi igle koje se postavljaju u akupunkturne tačke na telu kako bi se podstaklo samoisceljenje organizma i ravnoteža životne energije poznate kao "Qi" ili "Chi". Obe prakse imaju dugu istoriju i koriste se širom sveta za lečenje različitih zdravstvenih problema, a danas se često kombinuju sa drugim terapijama kako bi se postigao sveobuhvatan pristup lečenju.


Ova vrsta medicine se često naziva „alternativnom“ što pacijente može da uputi na pogrešan put, odnosno da pomisle da se holistička praksa suprostavlja konvencionalnoj medicini kakva se uči na fakultetima. Zato se u poslednje vreme sve češće koristi izraz „integrativna“ medicina jer spaja tradicionalna iskustva sa modernim medicinskim dostignućima. 


Kako se ovom vrstom medicine u poslednje vreme bavi sve veći broj ljudi, ponekad je jako teško pronaći najbolju ordinaciju. U tome vam može pomoći sajt Hipokratija, koji poseduje bazu od preko dve hiljade zdravstvenih ustanova iz cele Srbije, među kojima su one koje se bave holističkom medicinom. Na jednom mestu možete pronaći iskustva drugih korisnika i njihovih usluga, kao i sve druge korisne podatke poput adrese i kontakt telefona.


Kako funkcioniša akupuntura?

Celokupna terapija se zasniva na stimulaciji akupunkturnih tačaka uz pomoć kvantnog aparata. Iako se ranije ovakva vrsta terpaija izvodila uz pomoć niza iglica, danas se sve to izvodi uz pomoć aparata. Na ovaj način spojene su klasična kineska medicina, odnosno klasičan akupunkturni sistem koji se u Kini primenjuje skoro tri milenijuma i savremene tehnologije uz pomoć kojih se ove tačke stimuliši na lakši način.


Terapije se sprovode po recepturama koja se razlikuju od pacijenta do pacijenta. Na osnovu stanja pacijenta i onoga što treba da se postigne terapijom pravi se spisak tačaka koje je potrebno stimulisati. Potencijal ovih tačaka se razlikuje od ostatka kože, što su kineski lekari primetili još pre tri hiljade godina. Stimulacija, uglavnom, traje od tri do pet minuta a najvažnije je da se tačke lociraju precizno, jer smo nekoliko milimetara može da znači da terapija neće biti uspešna.


Pored specifičnih tačaka na telu, postoje i one opšte, na primer na šakama ili grudima koje se koriste u velikom broju receptura za razne bolesti. Stimulisanjem ovih tačaka se, na primer, rešavaju bolesti imuniteta i pospešuje imuni odgovor samog tela. 


Prilikom stumilacije aparatom pacijenti osećaju strujanje, što znači da je terapija uspešna. Druge reakcije koje se mogu javiti su peckanje ili toplota koje su posledica elektro-magnetnih talasa koje emituje kvantni aparat. Najnovija otkrića pokazuju da svaka ćelija u čovekovom telu ima svoje elekto-magnetne talase uz pomoć kojih ćelije međusobno komuniciraju.


Da li možemo da ugrozimo akupunkturne tačke na našem telu?

Svaka intervencija koju vršimo na našem telu može da ugrozi neku od akupunkturnih tačaka. Čak i proste intervencije poput bušenja ušiju mogu biti uzrok poremećaja u našem organizmu. Uši su, na primer, pune akupunkturnih tačaka a postoji i poseban deo akupunkture koji se bavi samo terapijom ušne školjke. Zanimljivo je da se uši od davnina buše upravo na mestima gde nema akupunkturnih tačaka ali uvek postoji šansa da slučajno „pogodite“ upravo neku od tačaka.


Akupresura može biti efektivan način za ublažavanje glavobolje i drugih bolova u telu. Stimulacija tačaka na stopalima može pomoći u smanjenju napetosti, bolova u krstima i stresa. Takođe, pritisak na tačku između četvrtog i malog prsta može biti koristan za ublažavanje glavobolje i menstrualnih bolova. 


Za ublažavanje simptoma prehlade, umora i migrene, možete stimulisati tačke na vratu, koje se nalaze na mestu gde se veliki mišići vrata vezuju za podnožje glave. Praktikovanje akupresure nema nikakvog negativnog efekta, pa se ovakve metode mogu isprobati čak i ako ste skeptični prema njima.


Veliko crevo 4 je tačka na boku kažiprsta koja pomaže kod stresa, napetosti, zubobolje, generalizovanog bola u licu i glavobolje, ali nije preporučljiva tokom trudnoće. Žučna kesa 21 je tačka na spoju zgloba ramena i početka vratnog dela koja pomaže kod glavobolje, bolova u vratu i ukočenosti vrata, ali se takođe ne preporučuje trudnicama. 


Akupresura koristi pritisak na određene tačke kako bi pomogla u kretanju Chi energije, a analiza studija iz 2014. godine pokazala je da akupresura može pomoći u ublažavanju bolova, uključujući glavobolju.

 


frekfencija tela holistička medicina akupunktura holistička terapija isceljenje tela isceljenje uma isceljenje duha stimulacija akupunkturnih tačaka bolesti imuniteta

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik