Akademija Oxford

Danas, kada je tempo života toliko brz, sve češće smo u potrazi za oazom koja će pružiti mir i opuštanje.

Masaža na adresi: Uživajte u opuštajućoj masaži u svom domu

Potrebno nam je mesto koje će nam pomoći da pobegnemo od svakodnevnog stresa i brojnih obaveza. U potrazi za savršenim begom od ovog užurbanog sveta, postavlja se pitanje: kako spojiti masažu i udobnost sopstvenog doma? Da li je naš dom mesto gde se možemo opustiti i uživati?


Šta je stres i kako deluje na naš organizam?

Stres je složen i prirodan odgovor tela na izazove, pretnje ili neprijatnosti koje doživljavamo u svakodnevnom životu. Konflikti na poslu, tenzija kod kuće, svađa sa partnerom, briga o deci. Bez obzira da li je reč o fizičkom ili emocionalnom izazovu, naš organizam reaguje na stres tako što oslobađa hormon stresa, posebno kortizola koji dovodi do povećanja srčane frekvencije, ubrzanog disanja i povećanja krvnog pritiska. Pored toga, stres i napetost utiču i na taloženje toksina u našem telu, grčenju mišića i stvaranju spazma koji se negativno odražava na mogućnost našeg funkcionisanja, ali i poketljivost različitih delova tela.
Dugotrajni stres može takođe dovesti do niza problema, uključujući fizičke i mentalne barijere i ograničenja. Na primer, dugotrajni stres može oslabiti imunološki sistem, uticati na pojavu problema sa spavanjem ali i pojavu anksioznosti i depresije. Fizički, stres može uzrokovati intenzivne i pulsirajuće glavobolje i napetost u mišićima.


Saveti za efikasnu borbu sa stresom

Borba sa stresom, posebno fizičkim, može biti efikasna ukoliko pronađete vreme za vežbanje i odmor, ali i razvijate tehnike komunikacije koje Vam mogu pomoći u smanjenju konflikata. Ipak, jedno od rešenja koje može pomoći oslobađanju tela od nakupljenih toksina i napetosti u mišićima, jeste masaža.


Masaža je poznata po svojoj sposobnosti da opusti napete mišiće. Kroz primenu različitih tehnika pokreta i manipulaciju tkivom odgovarajućim pritiskom, masaža može smanjiti napetost u mišićima vrata, ramena i leđa, što često dovodi do glavobolja. Redovna masaža može pomoći u održavanju mišića opuštenim, čime se smanjuje rizik od glavobolja i mišićne napetosti. Bol u vratu, intenzivne glavobolje, nepravilno držanje tela – sve to može uticati na naše raspoloženje, a stres i napetost su glavni uzročnici tome. Zato, masaža u kombinaciji sa odgovarajućim uljima pojačava efekat relaksacije. Određeni mirisi poput lavande, eukaliptusa ili nane mogu imati umirujući efekat i pomoći u smanjenju glavobolja. Otuda, kombinacijom različitih intenziteta pritiska prilikom masaže sa odgovarajućim uljima, može se postići duboka relaksacija tela i otkloniti fizički stres.


Terapeutska masaža otklanja bol, relaks masaža opušta


Ako je bol u vratu, ramenima, leđima ono što Vas muči, tada je terapeutska masaža idealna za njeno eliminisanje. Terapeutska masaža je masaža gde su pokreti terapeuta usmereni na specifična područja tela kako bi se ublažili bolovi, smanjila napetost i poboljšala pokretljivost. Ova masaža može biti parcijalna (tretira se jedan deo tela, npr. leđa) ili masaža celog tela (pri čemu je intenzitet pritiska jači i ne tretiraju se intimni delovi tela), Često se koristi u lečenju sportskih povreda, hroničnih bolova u leđima ili vratu, kao i u rehabilitaciji nakon povreda. U kombinaciji sa tehnikom istezanja, ciljano se deluje na problematična područja na telu i eliminiše bol izazvan različitim uzročnicima.


Sa druge strane, relaks masaža je blaga i umirujuća masaža koja se fokusira na opuštanje uma i tela. Takva masaža podrazumeva da se vrši masaža celog tela (ne tretiraju se intimni delovi tela). Ova vrsta masaže koristi lagane pokrete i odgovarajuća ulja kako bi se eliminisao nivo stresa iz organizma, poboljšala cirkulacija i podstakla unutrašnja ravnoteža. Relaks masaža celog tela se naziva još i antistres masaža.


Masaža na adresi – lek za eliminisanje fizičkog stresa


Ako se vratimo na početak ove priče i Vaše želje da se opustite, da li znate da postoji mogućnost da to učinite u udobnosti svog doma? Masaža na adresi podrazumeva da terapeut donosi sto za masažu u Vaš dom (ili lokaciju koju Vi izaberete), potrebnu opremu (sto, peškire, ulje za masažu) i da u tom periodu Vaš dom postaje Vaša oaza mira i relaksacije. Bez napuštanja udobnosti Vašeg doma, možete doživeti istinsko savršenstvo opuštanja, kao da ste u najekskluzivnijem spa centru. Jer Vaš dom je mesto gde se luksuz i udobnost stapaju u jedinstveno iskustvo masaže, pružajući opuštajuće trenutke mira i blagostanja.


Di Milano massage – masaža Zvezdara nudi mogućnost dolaska terapeuta na Vašu adresu bez obzira u kom delu grada se nalazite. Vaše je samo da obezbedite dovoljno prostora i mirno okruženje u kome ćete uživati. Nemojte zaboraviti da je masaža na adresi Beograd izbor koji možete napraviti da se osećate bolje, a da, pri tom, ne izađete iz kuće i ne gubite dragoceno vreme u saobraćaju.


Nakon masaže, osećaćete se kao posle osam sati najkvalitetnijeg sna. Produktivnost i fokus biće poboljšani kao i koncentracija, a mišići će biti opušteni. Svaka bol ili neprijatnost koju ste osećali pre masaže će nestati.


Napomena: Di Milano massage – masaža Zvezdara ima mogućnost dolaska na adresu na teritoriji Beograda. Masaža može biti parcijalna ili masaža celog tela. Prilikom masaže, svi intimni delovi su prekriveni peškirom i ne tretiraju se ni na koji način.


relax masaža antistres masaža sportska masaža masaža stopala masaža šaka parcijalna relax masaža vip masaža terapeutska masaža anticelulit masaža masaža Zvezdara masaža Veliki Mokri Lug masaža Kaluđerica masaža na adresi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik