Akademija Oxford

Đaci generacije 17 paliluskih osnovnih škola otputovali su danas na dvonedeljno nagradno putovanje na Krf u okviru projekta "Stopama naših predaka"...

Najbolji Palilulski Osnovci Otputovali na Krf

Đaci generacije 17 paliluskih osnovnih škola otputovali su danas na dvonedeljno nagradno putovanje na Krf u okviru projekta "Stopama naših predaka", koje tradicionalno zajednički organizuju Gradska opština Palilula i Srpska pravoslavna crkva posredstvom časopisa za decu "Svetosavsko zvonce".

          
Najbolje palilulske osnovce na Krf su ispratili predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i član Veća opštine Elena Bilić, nakog molebana u Sabornoj crkvi.

Ivanović je učenicima uručio poklone iznenađenja Gradske opštine Palilula – termos, kačket i peškir – i poželeo im srećan put, da budu zdravi i  da se sa ovog putovanja vrate puni lepih utisaka iz prijateljske Grčke. 

Ovogodišnjim đacima generacije pridružili su se i prošlogodišnji najbolji palilulski osnovci, jer je prošle godine eksukrzija bila odložena zbog korone.
          
Tokom boravka na Krfu učenici će obići spomenike i značajne svetinje iz srpske istorije i upoznati se sa tradicijom i svim dešavanjima i stradanjima koje je naša vojska prolazila za vreme Prvog svetskog rata.
          
Pored toga upoznaće i ostale znamenitosti i lepote ostrva Krfa, a u kampu gde će boraviti biće organozovane radionice iz srpskog, ruskog i grčkog jezika, književnosti, veronauke, glume, kao i mnogobrojne sportske aktivnosti.

 

najbolji osnovci

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik