Akademija Oxford

Regionalni centar za talente Beograd 1- Zemun organizovao je svečanu podelu diploma učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na regionalnom i državnom takmičenju...

Nagrađen Naučni Podmladak u Zemunu

Regionalni centar za talente Beograd 1- Zemun organizovao je svečanu podelu diploma učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na regionalnom i državnom takmičenju talenata po nastavnim predmetima.

Svečanost je održana u velikoj sali Gradske opštine Zemun, ul. Kosovska 9.

Uz poštovanje epidemioloških mera svečanosti je prisustvovalo oko 80 talentovanih učenika, nagrađenih iz različitih naučnih oblasti, njihovi roditelji i gosti.

U ime Gradske opštine Zemun, sekretar Skupštine Marko Janković obratio se prisutnima, čestitao i uručio diplome nagrađenim učenicima.

”Čast mi je što sam u prilici da se obratim mladim ljudima koji su postigli fascinantne rezultate iz naučnih oblasti u kojima su se takmičili. Doći će vreme kada će se valorizovati ono što vi sada radite. Tu smo da vam pomognemo u toku vašeg obrazovanja,  da vas podržimo i damo vam vetar u leđa. Neka vam dosadašnji uspesi na regionalnim i državnim takmičenjima budu podsticaj da i dalje vredno učite i radite”, rekao je Janković.

Direktorka Regionalnog centra za talente mr sc. Milica Vuković je istakla da je na regionalnom i državnom takmičenju učestvovalo168 đaka. Devedesetoro ih je dobilo specijalne diplome, a 27 učenika diplome na državnom takmičenju. U proteklom periodu pojedini srednjoškolci su učestvovali u izradi naučno-istraživačkih radova, uz pomoć mentora koji su zaposleni u eminentnim institutima, a diplome su samo kruna mukotrpnog i posvećenog rada. Naučni podmladak je pozdravio i predsednik Upravnog odbora, naučni savetnik i redovan član Akademije inženjerskih nauka Srbije dr Predrag Petrović.

Regionalni centar za talente Beograd 1 – Zemun formiran je devedesetih godina sa zadatkom da okupi potencijalno nadarene učenike i da im kroz posebno organizovane oblike rada omogući napredovanje u oblastima u kojima pokazuju izuzetnu nadarenost i na taj način doprinese podizanju potencijala naučnog podmlatka.

U ovom centru se edukuju talentovani učenici sa područja opština Zemun, Novi Beograd i Surčin. Zahvaljujući razumevanju GO Zemun, Centar je smešten u posebnu zgradu, u Ulici Cara Dušana 57, i raspolaže prostorom od oko 350 kvadrata. Za proteklih 14 godina kroz usavršavanje u centru prošlo je oko dve hiljade učenika. Mnogima je to omogućilo da izaberu profesiju, dobiju stipendiju i upišu željenu školu ili fakultet.

Nakon podele nagrada, održana je komemoracija bivšem direktoru Regionalnog centra za talente u Zemunu Milošu Tolimiru, koji je preminuo krajem prošle godine.


nagrađen naučni podmladak

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik