Akademija Oxford

Tim povodom među prisutnima bio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, jer su sredstva za unapređenja energetske efikasnosti dodeljena palilulskoj Osnovnoj školi "Jovan Popović".

Dvadeset Miliona Dinara za Energetsku Efikasnost OŠ "Jovan Popović"

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je danas gradonačelnicima i predsednicima opština 20 lokalnih samouprava ugovore za finansiranje projekata za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.

Jovičić je u ime svih građana Palilule i u svoje lično ime zahvalio ministarki Mihajlović:

"Zahvaljujem potpredsednici Vlade i ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović na sredstvima koje smo dobili za podizanje energetske efikasnosti zgrade Osnovne škole "Jovan Popović" na Karaburmi, čija adaptacija će znatno doprineti uštedi energije", rekao je Jovičić.

On je dodao da je od strane ministarstva projekat podržan u iznosu od 20 miliona dinara dok će Gradska opština Palilula  iz sopstvenih sredstava  izdvojiti dodatnih 16 miliona dinara.

Mihajlovićeva je ovom prilikom izjavila da se Vlada Srbije opredelila da povećanje energetske efikasnosti bude nacionalni cilj i prioritet, jednako važan kao i izgradnja hidroelektrana.

„Pola milijarde dinara smo obezbedili za ove projekte, koji znače uštedu energije i niže račune. Ali, znače i smanjenje emisije ugljen-dioskida za 3.000 tona, uštedu 6,9 miliona kilovat časova, što je poređenja radi energija koju potroši 650 domaćinstava. Više od 4.000 dece imaće kvalitetniji život, zimi im neće biti hladno a leti pretoplo, a računi će biti niži nego danas“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da su ove lokalne samouprave bile brze, efikasne i inventivne u pripremi projekata i da predstavljaju primer svima ostalima koji treba da budu aktivniji u ovoj oblasti.


dodeljena sredstva energetska efikasnost oš jovan popović

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik