Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je danas sa generalnim sekretarom Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđem Staničićem predstavljanju projekta UNICEF-a ...

Opština Palilula u projektu UNICEF-a - Podsticajno roditeljstvo kroz igru

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je danas sa generalnim sekretarom Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđem Staničićem predstavljanju projekta UNICEF-a "Podsticajno roditeljstvo kroz zajedničku igru deteta i roditelja", čiji je jedan od učesnika Opština Palilula.

Projekat ima za cilj da podstakne optimalne načine za učenje, sticanje veština, vaspitanje i razvoj dece u ranom detinjstvu, od rođenja do šeste godine.

- Čast mi je što Opština Palilula učestvuje u ovom projektu UNICEF-a između 165 opština u našoj zemlji. Želim da naglasim da ćemo biti kooperativni i dati maksimalnu podršku i spremnost da pokažemo volju i entuzijazam, kako bi bili podsticaj  ostalim opštinama koje će ubuduće biti uključene u ovaj projekat - rekao je Jovičić.

Pored Gradske opštine Palilula u projektu učestvuju gradovi Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Vranje i Bor. U procesu zajedničkih aktivnosti cilj je da se do 2024. godine, koliko traje prva faza projekta, dođe do uspešnih modela za jačanje kapaciteta za podršku roditeljstvu, koji će u drugoj fazi projekta biti implementirani u još 27 lokalnih zajednica, kao smernice za nacionalni nivo.

Preduslov za uspeh projekta je intersektorska saradnja što podrazumeva da na nivou opštine ili grada bude formiran tim u čijem su sastavu predstavnici predškolskih ustanova (medicinske sestre i vaspitači), centara za socijalni rad (praktičari), domova zdravlja (patronažne sestre i pedijatri) i nevladinog sektora. Koordinator tima Gradske opštine Palilula je Stanko Gujaničić, član Veća opštine.

U periodu od četiri godine programom projekta biće obuhvaćeno 60.000 porodica, a očekuje se da više od 500.000 građana bude dosegnuto porukama o podsticajnom roditeljstvu u ranom razvoju dece, kao najvažnijem životnom periodu za svaku osobu.


unicef opština palilula palilula

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik