Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas radove na uređenju međublokovskog prostora u Višnjičkoj banji, u delu Višnjičkog venca gde se sređuju prilazi između zgrada, dečiji parkovi i zelene površine.

U Toku Radovi na Sređivanju Međublokovskog Prostora u Višnjičkoj Banji u Opštini Palilula

Radovi će biti gotovi za naredne dve nedelje.

"Mi smo pre mesec i po dana počeli sa sređivanjem međublokovskih prostora u naseljima, jer želimo da u svakom delu na teritoriji opštine Palilula uredimo ove površine, kako u Višnjičkoj banji, Karaburmi, Borči, Krnjači tako i u drugim naseljima. Renoviraćemo kompletno stepeništa, prilaze zgradama, zelene površine, dečija igrališta, napravićemo teretane na otvorenom, postaviti klupe tamo gde nisu postojale, kako bi naši najstariji sugrađani mogli da se odmore i provedu lepo poslepodne i veče", rekao je Jovičić.

On je naglasio da je posebno važno što se svi radovi u međublokovskim prostorima rade u dogovoru sa građanima.

"Pre dva-tri meseca organizovali smo na ovom mestu, gde se sada izvode radovi, sastanak sa sugrađanima, bilo je 120 predstavnika stanara okolnih zgrada sa kojima smo razgovarali i doneli odluku kako ovo treba da izgleda. Videćemo sa Zelenilom Beograd da oplemenimo ovaj prostor, da zasadimo novu travu, cveće,  da jednostavno vratimo duh ovom prostoru koji je možda postojao kad su ove zgrade građene pre 40 godina. Bitno je posle da čuvamo nove sprave, igrališta, zelene površine da ih ne zagađujemo", naglasio je Jovičić i dodao:

"Mi smo srećni zbog toga, jer pričamo sa građanima i gradimo novo lice Palilule, novo lice Višnjičke banje, a isto tako će biti i na Karaburmi, Višnjici i u drugim delovima na levoj obali Dunava, pre svega u Borči 3 i Borči 5", rekao je Jovičić.

Naveo je da su u projekciji budžeta opštine Palilula za 2020. godinu opredeljena sredstva za ovaj projekat.

"Nastavićemo da u svakom delu gde god možemo na teritoriji opštine Palilula osposobimo prostor za decu, za najstarije sugrađane i da ga  ulepšamo. U naredne četiri godine sredićemo sve međublokovske prostore na opštini Palilula, kao što smo na levoj obali Dunava kad smo preuzeli odgovornost imali 140 neasfaltiranih ulica, a uradili smo do ovog trenutka 130 i uradićemo ostalih 10 do kraja godine", naglasio je predsednik opštine Palilula.


završni radovi opština palilula palilula sređivanje prostora višnjička banja

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik