Akademija Oxford

Gradska opština Palilula nastavila je uređenje međublokovskih prostora i prilaza zgradama koje okružuju parkovske sadržaje.

Uređenje Međublokovskih Prostora na Teritoriji Opštine Palilula

Trenutno se sređuju tri lokacije na Karaburmi, a u planu je da budu uređene još dve na levoj obali Dunava.

U toku je izvođenje radova u bloku kod ulica Marijane Gregoran, Husinskih rudara, Stevana Dukića i Patrisa Lumumbe. Druga lokacija koja se uređuje okružena je ulicama Garsije Lorke, Stevana Dukića i Danteove. Treći međublokovski prostor koji će dobiti novi i lepši izgled nalazi se između ulica Diljske, Uralske, Patrisa Lumumbe i Pana Đukića.

Projektom koji se trenutno sprovodi, osim uređenja međublokovskih prostora, planirano je i sređivanje saobraćajnica i prilaza zgradama. Biće renovirana stepeništa, zelene površine, dečija igrališta. Rok za završetak radova je 150 dana, a vrednost radova je 62 miliona dinara.

Član Veća opštine Miljan Milinković navodi da su nakon ove tri lokacije na Karaburmi, planirani radovi u Borči 3 u Ulici ratnih vojnih invalida, gde će biti sređene pešačke staze i deo iza stambenog bloka na kojem se nalazi parking. U Krnjači će biti uređen prostor kod Pančevačkog puta i Ulice Koste Josipovića.

Milinković podseća da je tokom prošle i ove godine opština Palilula sredila više od 130 ulica na svojoj teritoriji. Najveći broj zapuštenih saobraćajnica bio je na levoj obali Dunava. Osim toga u ovom periodu, takođe, su sređivani međublokovski prostori za koje je bilo izdvojeno oko 60 miliona dinara.


uređenje prostora

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik