Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem radove na izgradnji doma zdravlja u Borči koji će biti završen u januaru sledeće godine.

Obilazak Radova na Izgradnji Doma Zdravlja u Borči - Opština Palilula

- Ovo je najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se gradi trenutno u Beogradu, ako izuzmemo one velike bolnice kao što je Klinički centar i bolnica "Dragiša Mišović". Površina ovog objekta je neto 5,5 hiljada metara kvadratnih. Ovde će biti veoma mnogo specijalizovanih službi što je i normalno s obzirom na to da na levoj obali Dunava živi sto pedeset hiljada građana. Prirodno je da imaju primarnu zdravstvenu zaštitu onakvu kakvu zaslužuju - rekao je Goran Vesić.

Naglasio je da je izgradnja doma zdravlja samo početak velikih ulaganja u levu obalu Dunava.

- Grad Beograd zajedno sa Gradskom opštinom Palilula nastavlja da levu obalu Dunava integriše u grad i da građani koji žive ovde ne budu građani trećeg reda. U novembru mesecu će biti raspisan tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija koju gradimo i za koju će  u decembru biti raspisan tender. Pored toga očekujem da tokom jeseni raspišemo tender za izgradnju vrtića koji će biti u blizini doma zdravlja. Pripremamo lokaciju za izgradnju škole, koja nadam se može da se izgradi u narednim godinama. Ono što je za građane koji žive ovde važno jeste to  da ćemo krajem 2021. godine početi da gradimo most na Adi Huji - najavio je zamenik gradonačelnika i dodao da je u okviru plana generalne regulacije šinskih sistema planirano u budućnosti da se gradi i tramvajska veza između leve obale Dunava i starog dela grada.

Aleksandar Jovičić je zahvalio Goranu Vesiću i svima u Gradu što ovaj deo Palilule i Beograda nisu zaboravili, već se svakodnevno u različite projekte  ulaže novac.

- Ovaj dom zdravlja čeka se već trideset godina, građani su bili umorni, mnogi su obećavali, međutim san postaje java, i konačno imaćemo jedan moderan veoma uređen dom zdravlja koji će pružati građanima kompletnu primarnu zdravstvenu zaštitu - izjavio je Jovičić.

On je najavio da će postojeći dom zdrvlja u Borči biti pretvoren u uslužni centar za građane leve obale Dunava.

- Važna informacija je da postojeći dom zdravlja koji se nalazi u Borči I, nekih kilometar i po odavde, kad ispraznimo i prebacimo čitavu infrastrukturu ovde, mi želimo da i od njega napravimo jedan dobar uslužni centar za naše sugrađane. To znači da će u toj zgradi postojati svi elementi usluga koje su u nadležnosti Opštine i ne samo nje, nego čak i pojedinih sekretarijata. Naša ideja je da tu imamo odeljenje za legalizaciju i katastar, takođe da ljudi ovde mogu da izvade izvode iz matičnih knjiga rođenih, državljanstva, kao i da dobijaju informacije iz oblasti urbanizma i ostalih stvari koje ih interesuju. Biće tu i određeni delovi usluga iz oblasti socijalne zaštite - rekao je Jovičić i dodao:

- Omogućićemo građanima da imaju uslužni centar kao da je Opština na levoj obali Dunava gde će građani imati zaista pravi servis. Mi ćemo tu ideju sprovesti najverovatnije u toku sledeće godine, a kao što je rekao zamenik gradonačelnika mi ćemo u narednom periodu potpuno promeniti lice ovog  dela grada. Asfaltiramo ulice svakodnevno, sređujemo međublokovske delove i površine između zgrada, što znači da je u ove poslednje četiri godine zaista  dosta urađeno, ali time se ne zadovoljavamo nego želimo da pokažemo još više entuzijazma, energije i još više truda kako bi građani živeli bolje i imali bolje uslove u  svakodnevnim životnim stvarima - istakao je Jovičić.


obilazak radova opština palilula palilula borča izgradnja doma zdravlja

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik