Akademija Oxford

U toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji Zemunske gimnazije, koji podrazumevaju uređenje enterijera i eksterijera.

Obilazak Radova na Rekonstrukciji Zemunske Gimnazije

Pored novih prozora, podova, plafona, sređenih zidova, ova obrazovna ustanova dobiće nove vodovodne i kanalizacione cevi sa sanitarnom opremom, kao i instalacije za grejanje i hlađenje. Predviđen je nov moderan prostor za biblioteku, stomatološku ordinaciju i tavanski prostor za školske sekcije.

Član Veća Gradske opštine Zemun dr Stanislav Glumac i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović su prilikom obilaska radova razgovarali sa predstavnicima izvođača Građevinskim preduzećem ”Morava in” o dinamici završetka preostalih radova.

Niža realna škola  osnovana je 1858. godine odobrenjem Vrhovne vojne komande, potom 1881. godine dobija naziv Velika realka, da bi 1895. godine prerasla u Realnu gimnaziju. Važno je istaći da je zemunska realka bila i rasadnik učitelja za banatsko-sremski okrug jer je postojao tečaj za učitelje. Zemunska gimnazija, gotovo od osnivanja do danas, bila je i ostala jedno od najvažnijih opštinskih kulturnih dobara. Danas Zemunska gimnazija ima status spomenika kulture. Nastavu pohađa 1300 đaka i 48 razreda.


obilazak radova rekonstrukcija zemunske gimnazije

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik