Akademija Oxford

Zemunska gimnazija će uskoro zasijati novim sjajem.

U Toku Kompletna Rekonstrukcija Zemunske Gimnazije

Kompletna rekonstrukcija ove obrazovne ustanove je počela u aprilu prošle godine, a kako kaže direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović završetak radova je predviđen za kraj maja 2021. godine.

Kompletno se sređuje  enterijer i eksterijer, a vrednost radova je veća od 370 miliona dinara. Pored novih prozora, podova, plafona, sređenih zidova, Zemunska gimnazija će dobiti nove vodovodne i kanalizacione cevi sa sanitarnom opremom, kao i instalacije za grejanje i hlađenje. Predviđen je nov moderan prostor za biblioteku, stomatološku ordinaciju i tavanski prostor za školske sekcije.

Član Veća Gradske opštine Zemun dr Stanislav Glumac se prilikom obilaska radova sa predstavnicima izvođača radova Građevinskog preduzeća ”Morava in” iz Kruševca i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem uverio u kvalitet građevinskih radova.

Niža realna škola  osnovana je 1858. godine odobrenjem Vrhovne vojne komande, potom 1881. godine dobija naziv Velika realka, da bi 1895. godine prerasla u Realnu gimnaziju. Važno je istaći da je zemunska realka bila i rasadnik učitelja za banatsko-sremski okrug jer je postojao tečaj za učitelje. Zemunska gimnazija, gotovo od osnivanja do danas, bila je i ostala jedno od najvažnijih opštinskih kulturnih dobara. Danas Zemunska gimnazija ima status spomenika kulture. Nastavu pohađa 1300 đaka i 48 razreda.


gimnazija kompletna rekonstrukcija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik