Akademija Oxford

Povodom Evropske nedelje mobilnosti i Svetskog dana čišćenja, 21. septembra, na inicijativu Gradske opštine Zemun pokrenuta je akcija uređenja Zemunskog keja.

Čišćenje Zemunskog Keja

Ekipe JKP ''Zelenilo Beograd'' i ''Gradska čistoća'' radiće u tri dana na potezu od restorana ''Radecki'' do hotela ''Jugoslavija''.

Udruženom akcijom biće očišćeno šetalište i priobalje, uređene zelene površine, popravljene ili zamenjene dotrajale klupe i postavljene nove kante za smeće.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Milan Milisavljević rekao je da će ovakve akcije biti praksa na mesečnom nivou i zahvalio se ekipama gradskih komunalnih preduzeće na saradnji i ažurnosti.

''Pozivam sugrađane i sve posetioce našeg prelepog Keja, bisera Beograda da budu odgovorni i da se domaćinski odnose prema onome što imamo kako bismo svakoga dana uživali u Dunavu, labudovima, prirodi, i kako bi naše šetalište bilo čisto i uredno svakoga dana'', rekao je Milisavaljević.

Evropska nedelja mobilnosti, kao i Svetski dan čišćenja imaju za cilja poboljšanja javnog zdravlja i kvaliteta života stanovništva kroz povećanje mobilnosti što doprinosi rešavanju ekoloških problema urbanih sredina poput zagađenja vazduha i ukazuje se koliki problem predstavlja naše nesavesno upravljanje resursima i otpadom, ali i koliko je važno da se ljudi udruže i sarađuju u rešavanju ovog problema.


zemun opština zemun zemunski kej čišćenje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik