Akademija Oxford

Njegovo preosveštenstvo vikarni episkop remezijanski Stefan, 21. septembra služio je Svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zemunu povodom hramovne slave.

Bogorodična Crkva u Zemunu Obeležila Hramovnu Slavu

Prazničnoj  liturgiji  prisustvovali su zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević, zamenika direktora Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Marko Nikolić, zvanice i mnogobrojni parohijani.

Vernici predvođeni sveštenstvom obišli su hram slavskom litijom, presečen je kolač i episkop Stefan između ostalog istakao je da je praznik Rođenja Presvete Bogorodice početak našega spasenja.

Mala Gospojina – Rođenje Presvete Bogorodice ili Roždestvo Presvete Bogorodice, je crkveni i narodni praznik kojim se slavi rođenje Bogorodice Marije.

Ovaj praznik spada u red najvećih Crkvenih praznika. Bogorodica je rođena u Nazaretu, od ostarelih i pravednih roditelja Joakima i Ane. Po ocu i njegovim precima, bila je od carskog roda Davidovog, a po majci i njenim precima, od roda prvosvešteničkog. Ana je kao starica rodila kćer Mariju, po blagoslovu Božijem. Ovaj dan se praznuje kao Mala Gospojina ili Mala Bogorodica.


zemun bogorodična crkva crkva slava hramovna slava

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik