Akademija Oxford

U okviru Dana evropske baštine predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić 28. septembra svečano je otvorio tradicionalnu ”Dečiju pijacu”, a u ime suorganizatora prisutne je pozdravila Marina Kovačević, izvršna direktorka JKP ”Gradske pijace”.

Dečija Pijaca na Velikom Trgu u Zemunu

”Hvala vam što ste Veliki trg ulepšali osmesima i svim onim što ste pripremili da ovaj dan bude poseban. Tu smo da vas podržimo i omogućimo vam da predstavite vaše rukotvorine i raznovrsno stvaralaštvo. Opština Zemun se trudi da našim najmlađim sugrađanima obezbedi bezbednije odrastanje i obrazovanje. Veliki broj vrtića i škola smo uredili kako bi deca boravila u prostoru po standardima 21. veka. Ovo je jedna od manifestacija po kojoj se Zemun prepoznaje”, rekao je Matić, uz reči zahvalnosti saradnicima iz JKP ”Gradske pijace” i JKP ”Gradska čistoća” i svim udruženjima građana, školama i vrtićima koje su uzeli učešće u organizovanju ovog programa,

Uz pesmu i igru, oslikavanje ukrasnih kutija i rekreaciju – šaroliku ”Dečiju pijacu” napravili su mališani iz zemunskih vrtića ”Pačija škola”, ”Veverica”, ”Bubamara”, ”Milica”, ”Mala sirena”, ”Oaza”, ”Čarolija”, ”Vrapče”, ”Vila Zvončica”, ”Cvrčak”, ”Zlatni bor”, ”Pčelica Maja” i osnovnih škola ”Branko Radičević”, ”Lazar Savatić”, ”Sonja Marinković”, ”Majka Jugovića”, ”Gornja Varoš” i ”Svetozar Miletić” . Veliku pomoć u tome su im pružili MŠ ”Kosta Manojlović”, KUD ”Branko Radičević”, KUD ”Jana”, Školica sporta ”Sportić”, Ozon kros sport, Društvo prijatelja Batajnice, Zanatska radionica za decu ”Napravi lako”, Prijatelji dece Zemuna, Centar za kreativno ekološko stvaralaštvo – Sokolina art, Mali akademac, Fond B-92 i mnogobrojni pojedinci.

Poseban segment Dečije pijace bio je posvećen radionicama, izložbama i različitim sportskim aktivnostima. JKP ”Gradska čistoća” je organizovala ”Eko kviz” sa ciljem da decu predškolskog i školskog uzrasta upozna sa pravilnim selektovanjem i odlaganjem otpada. Mališani su imali priliku da nauče nešto novo o reciklaži. Najuspešniji takmičari kviza nagrađeni su prigodnim poklonima.


zemun dečija pijaca gradski trg

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik